Παρενέργειες

Πτώση φέρνουν οι διεθνείς αγορές – «Μαζεύει» ο ΓΔ, θετικά ο Μυτιλ

Πτώση φέρνουν οι διεθνείς αγορές – «Μαζεύει» ο ΓΔ, θετικά ο Μυτιλ
Σχετικά Άρθρα

Μαζύει ο Γενικός Δείκτης τις απώλειές του, που παραμένει σε αρνητικό έδαφος  με την Μυτιληναίος να κινείται θετικά.

Πτωτικά γύρισαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τα futures στον S&P και σήμερα 20/3 το πρωί, οι απώλειες είναι της τάξης του 0,9%, 3.880 μονάδες. Με πτώση 2% κάτω απο τις 14.500 μονάδες ξεκίνησε ο DAX,  στη συνέχεια μαζεύει και βρίσκεται υψηλότερα από τις 14.700 μονάδες και έπειτα πέρασε σε θετικό έδαφος, πάνω από τις 14.800 μονάδες

Μπορεί να δόθηκε λύση στο πρόβλημα της Credit Suisse, όμως η κινητοποίηση των κεντρικών τραπεζών έχει δημιουργήσει μεγάλες αβεβαιότητες για τα πραγματικά προβλήματα του χρηματοοικονομικού κλάδου παγκοσμίως.

Ο χρυσός ανέβηκε στα 2.000 δολ/ουγγιά μετά από πολύ καιρό , ενώ το πετρέλαιο βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση στο -3% με το brent να είναι στο όριο των 70 δολ/βαρέλι.

Το ευρωδολάριο στο 1,065 και τα ομόλογα μεγάλης διαρκείας με την απόδοση του 1-ετούς των ΗΠΑ να έχει πέσει στο 3,31% και του διετούς στο 3,65%.

Aντίστοιχα εκδηλώνεται διορθωτική κίνηση στο ελληνικό ΧΑ, με επίκεντρο τις τράπεζες που είναι αδύνατο να μείνουν αλώβητες από την πτώση των αγορών, ενώ θα επηρεαστούν και οι ενεργειακές.

Η διόρθωση επηρεάζει τα διυλιστήρια, ενώ θα σημάνει επενδυτικές ευκαιρίες στην Mytilineos.

Η αγορά αφού έγραψε 1.001, προσπαθεί να βρει ισορροπία, με τη ΔΕΗ σε εύρος 7,6-7,75 , ΕΛΠΕ 7,2-7,3, ΜΟΗ 21-21,3

Αξιοσημείωτο είναι ότι η  FED αναμένεται να ανεβάσει επιτόκια κατά 0,25% αυτή την εβδομάδα παρά το γεγονός της νέας χρηματοοικονομικής κρίσης που είχε εκδηλωθεί.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης