Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Ανδρουλάκης προς Klingbeil: Το ΠΑΣΟΚ, δύναμη προόδου, αλλαγής, ισχυροποίησε την παρουσία της Ελλάδας στην ΕΕ

Ανδρουλάκης προς Klingbeil: Το ΠΑΣΟΚ, δύναμη προόδου, αλλαγής, ισχυροποίησε την παρουσία της Ελλάδας στην ΕΕ
Με τον πρόεδρο του SPD συναντήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης - «Είμαστε δύναμη προόδου, αλλαγής, μιας παράταξης που υπηρετεί τη δημοκρατία, τους θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποδεχόμενος τον Lars Klingbeil
Με τον πρόεδρο του Γερμανικού κόμματος SPD Lars Klingbeil συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης και αναφέρθηκε στο διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών μεταξύ άλλων, θέτοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση «μιας στρατηγικής ενίσχυσης του κράτους δικαίου, των δημοκρατικών θεσμών και βέβαια της υγείας, της παιδείας ώστε να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ανισότητες, που προέκυψαν μετά τη μεγάλη οικονομική κρίση καθώς και την ενεργειακή κρίση».
Υπογράμμισε μάλιστα, πως η εθνική τραγωδία των Τεμπών, που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες Έλληνες πολίτες, κυρίως νέους ανθρώπους, αναδεικνύει το έλλειμμα σε υποδομές αλλά παράλληλα σε αξιοκρατία και διαφάνεια.

«Είμαστε δύναμη προόδου, αλλαγής, μιας παράταξης που υπηρετεί τη δημοκρατία, τους θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα»


Ενόψει της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής, ο κ. Ανδρουλάκης υπενθύμισε το βιβλίο του Πρόεδρου του SPD και πρώην Καγκελαρίου Helmut  Schmidt για την αυτοδύναμη Ευρώπη, που καθρεφτίζει το όραμα κάθε δημοκράτη φιλοευρωπαίου, που θέλει να ζούμε μαζί, με αλληλεγγύη, δημοκρατία και αξιοπρέπεια.
«Αυτοδύναμη Ευρώπη σημαίνει μια Ευρώπη με ισχυρά χρηματοδοτικά εργαλεία που θα δημιουργήσει μια ισχυρή ανταγωνιστική βάση και θα αντιμετωπίσει την εξάρτησή της από τρίτα κράτη.

Μια Ευρώπη που θα προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές, μια Ευρώπη που θα έχει κοινή εξωτερική πολιτική και κοινή πολιτική άμυνας για να αντιμετωπίσει προκλήσεις, όπως αυτές που βλέπουμε να κλιμακώνονται τα τελευταία χρόνια. Αυτή την Ευρώπη οφείλουμε να υπηρετήσουμε ως Ευρωπαίοι Δημοκράτες και Σοσιαλιστές», επισήμανε.
Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «όπως το SPD σε δύσκολες στιγμές ήταν ένα κόμμα ευθύνης, έτσι και το ΠΑΣΟΚ σε δύσκολες στιγμές για τη χώρα κράτησε ψηλά την ευθύνη για να υπάρχει η ισχυρή παρουσία της Ελλάδας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είμαστε ένα κόμμα ιστορικό, ένα κόμμα το οποίο προσπάθησε να αλλάξει με μεταρρυθμίσεις την Ελλάδα, το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, και αυτό φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε για πολλά χρόνια.
Είμαστε δύναμη προόδου, αλλαγής, μιας παράταξης που υπηρετεί τη δημοκρατία, τους θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του SPD εξέφρασε την υποστήριξή του στην προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.
«Για μένα ήταν πολύ σημαντικό να στείλω ένα ισχυρό σήμα σήμερα, εδώ από την Αθήνα, ότι είμαστε φίλοι, συνεργαζόμαστε στενά με το ΠΑΣΟΚ και επιθυμούμε ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ», ανέφερε, μεταφέροντας και τις ευχές του Καγκελαρίου Olaf Scholz για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης