Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γερμανία: Η κυβέρνηση παραδέχεται πως... στερεύει η βοήθεια για αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Γερμανία: Η κυβέρνηση παραδέχεται πως... στερεύει η βοήθεια για αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης
Η οικονομική κατάσταση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έχει πράγματι επιδεινωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια σε σύγκριση με την οικονομική κατάσταση των πολιτειών
Η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει προειδοποιήσει τις τοπικές κυβερνήσεις των κρατιδίων, ότι τα χρήματα που μοιράζει εν μέσω της ενεργειακής κρίσης από πέρυσι δεν θα γίνουν νέος κανόνας.
«Όλος αυτός ο επιμερισμός του βάρους βασίζεται σε αποφάσεις που λαμβάνονται σε εξαιρετικές πολιτικές και οικονομικές καταστάσεις», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Luise Hoelscher στην τακτική μηνιαία έκθεση του υπουργείου, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να είναι το μέτρο για την αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων», είπε επίσης ο Hoelscher.
«Η οικονομική κατάσταση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έχει πράγματι επιδεινωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια σε σύγκριση με την οικονομική κατάσταση των πολιτειών».
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας παρουσίασε δημοσιονομικό έλλειμμα άνω των 129,3 δισεκατομμυρίων ευρώ (130 δισεκ.δολάρια) κυρίως ως αποτέλεσμα της πανδημικής βοήθειας και της οικονομικής στήριξης σε εταιρείες, νοικοκυριά και τοπικές κυβερνήσεις εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που πίεσε τη χώρα πέρυσι.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Παρά τη βοήθεια, το μεγαλύτερο γερμανικό κρατίδιο, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, αναγκάστηκε να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον περασμένο Νοέμβριο, προκειμένου να του επιτραπεί να αναλάβει νέο χρέος για να επιβιώσει.
Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, που αποτελεί έδρα των 20 από τις 50 μεγαλύτερες γερμανικές εταιρείες, κήρυξε «έκτακτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης» προκειμένου να μπορέσει να έχει πρόσβαση σε περισσότερα δάνεια που διαφορετικά θα αρνούνταν στο κράτος λόγω ενός κανόνα σχετικά με το ύψος του χρέους ενός κράτους δανείζονται

«Άδικο» γερμανικό πλεονέκτημα στα 700 δισεκ. ευρώ της ΕΕ

Η Γερμανία διέθεσε πέρυσι έως και 270 δισεκατομμύρια ευρώ, για να προστατεύσει τους καταναλωτές από τις χειρότερες επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, κατακτώντας την κορυφή της λίστας των δαπανών στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο συνολικός λογαριασμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενεργειακή βοήθεια σε επιχειρήσεις και καταναλωτές έφτασε κοντά στα 700 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ δεν ήταν πραγματικά ευχαριστημένα με τη γενναιοδωρία της Γερμανίας, κατηγορώντας την ότι αποκτά άδικο πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις της χάρη στις βαθύτερες τσέπες της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης