Ενέργεια

Ρεκόρ αμερικανικών εξαγωγών πετρελαίου στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Ρεκόρ αμερικανικών εξαγωγών πετρελαίου στην Ευρώπη τον Μάρτιο
Οι ΗΠΑ έχουν στείλει μέχρι στιγμής τον Μάρτιο 2,1 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα (bpd) κατά μέσο όρο αργού πετρελαίου στην Ευρώπη

Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου των ΗΠΑ στην Ευρώπη σημείωσαν υψηλό ρεκόρ τον Μάρτιο, λόγω της μεγάλης έκπτωσης του Brent τον Ιανουάριο, η οποία οδήγησε σε πολλές προσφορές spot για το φθηνότερο αμερικανικό αργό, δήλωσαν στο Reuters αναλυτές και εταιρείες παρακολούθησης δεξαμενόπλοιων αυτήν την εβδομάδα.

Οι ΗΠΑ έχουν στείλει μέχρι στιγμής τον Μάρτιο ρεκόρ 2,1 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα (bpd) κατά μέσο όρο αργού πετρελαίου στην Ευρώπη, σύμφωνα με εκτιμήσεις που επικαλείται το Reuters. Τον Ιανουάριο, η έκπτωση του αμερικανικού δείκτη αναφοράς, WTI Crude, στο διεθνές σημείο αναφοράς, Brent, διευρύνθηκε σε πάνω από 7 δολ/βαρέλι στο τέλος του μήνα, καθώς τα διυλιστήρια των ΗΠΑ επεξεργάζονταν χαμηλότερους όγκους αργού.

Ο Δεκέμβριος έκλεισε τα διυλιστήρια στην ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ για αρκετές ημέρες. Στα τέλη Δεκεμβρίου 2022, έως και 1,5 εκατομμύριο bpd της ικανότητας διύλισης της Ακτής του Κόλπου των ΗΠΑ έκλεισε λόγω των παγετώνων. Τα διυλιστήρια που διαχειρίζονται οι Motiva Enterprises, Marathon Petroleum και TotalEnergies έξω από το Χιούστον έκλεισαν. Οι εργασίες σε άλλα διυλιστήρια στο Τέξας, που διαχειρίζονται οι ExxonMobil, Valero Energy και LyondellBasell, διαταράχθηκαν επίσης από τη σφοδρή χειμερινή καταιγίδα.

Οι συνέπειες

Ως αποτέλεσμα, η ζήτηση για αργό από τα διυλιστήρια των ΗΠΑ ήταν χαμηλότερη τον Ιανουάριο, όταν τα φορτία που έφτασαν στην Ευρώπη τον Μάρτιο ήταν πιθανό να συρρικνωθούν. Πολλά διυλιστήρια δήλωσαν επίσης ότι θα εισέλθουν σε μεγαλύτερες περιόδους προγραμματισμένης συντήρησης, μειώνοντας περαιτέρω την εγχώρια ζήτηση αργού στις ΗΠΑ.

«Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και τα ανεξάρτητα διυλιστήρια έχουν προειδοποιήσει για μια βαριά περίοδο συντήρησης στις ΗΠΑ για την έναρξη του έτους. Για πολλά διυλιστήρια, το 1ο εξάμηνο του 2023 είναι μια ευκαιρία να καλύψουν τη διαφορά της πολύ αναγκαίας τακτικής συντήρησης, καθώς πολλά εξ' αυτών ανέβαλαν μεγαλύτερα έργα συντήρησης τα τελευταία χρόνια εν μέσω της πανδημίας και των περιθωρίων ρεκόρ», δήλωσε η Wood Mackenzie σε πρόσφατη έκθεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης