Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γαλλία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο τερματικός σταθμός LNG της Δουνκέρκης

Γαλλία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο τερματικός σταθμός LNG της Δουνκέρκης
Κατάσταση έκτατης ανάγκης κηρύχθηκε στον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου της Δουνκέρκης (LNG)
Οι κινητοποιήσεις που διαταράσσουν τη λειτουργία των γαλλικών διυλιστηρίων, τους τερματικούς σταθμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), την τροφοδοσία ρεύματος και τη συντήρηση του αντιδραστήρα επεκτάθηκε για 16η ημέρα σήμερα Πέμπτη 23/3, καθώς οι διαδηλώσεις κατά της αναγκαστικής μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού σχεδίου της κυβέρνησης συνεχίζονται.
Η κινητοποίηση είναι μέρος ενός πανεθνικού κινήματος κατά των αλλαγών στο συνταξιοδοτικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, στα 64, από το οποίο ο πρόεδρος Emmanuel Macrn είπε ότι προσπαθεί να προχωρήσει για να ξεκινήσει άλλες μεταρρυθμίσεις.

Κατάσταση έκτατης ανάγκης

Κατάσταση έκτατης ανάγκης κηρύχθηκε στον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου της Δουνκέρκης (LNG) στη βόρεια Γαλλία την Πέμπτη, μετά τη διακοπή της λειτουργίας λόγω της απεργίας, ανέφερε η εταιρεία Fluxys σε διαδικτυακό δελτίο.
Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις αρχές της Παρασκευής, περιορίζοντας τη χωρητικότητα παράδοσης στο εργοτάξιο στις 70 γιγαβατώρες την ημέρα (GWh/d), ανέφερε το δελτίο.
Μια γενική συνέλευση με τους εργαζόμενους θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής 24/3 για να αποφασιστεί εάν η απεργία θα ανανεωθεί, δήλωσε συνδικαλιστική πηγή.

H γαλλική κυβέρνηση ανανέωσε την εντολή επίταξης προσωπικού στην αποθήκη βενζίνης Fos-sur-Mer που λειτουργεί από την Gas Depots of Fos, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Ενέργειας.
Έχει ετοιμαστεί επίσης εντολή επίταξης για την τοποθεσία Gonfreville στη βόρεια Γαλλία, το μεγαλύτερο διυλιστήριο της TotalEnergies στη χώρα, αλλά η επίσημη ειδοποίηση δεν έχει εκδοθεί σε αυτό το στάδιο, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Το Gonfreville έκλεισε την Τρίτη λόγω της απεργίας, είπε ένας εκπρόσωπος, έχοντας αφήσει σχεδόν γεμάτες τις δεξαμενές αποθήκευσης.
«Το λέω σθεναρά: η απεργία είναι θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα, το μπλοκάρισμα (της υποδομής) δεν είναι», δήλωσε η υπουργός Ενέργειας Agnès Pannier-Runacher.

Τα συνδικάτα δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να κάνουμε απεργία και να μπλοκάρουμε την οικονομία έως ότου ο Μακρόν παραδοθεί και αποσύρει το σχέδιό του», δήλωσε ο Fabrice Criquet, γενικός γραμματέας του συνδικάτου FO-ADP.
Περίπου το 37% του επιχειρησιακού προσωπικού της TotalEnergies (TTEF.PA) συμμετείχε στην απεργία το πρωί της Πέμπτης, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, διακόπτοντας τη λειτουργία σε πολλά διυλιστήρια και αποθήκες.

Έντεκα πυρηνικοί αντιδραστήρες είχαν μπλοκαριστεί η συντήρησή τους, δήλωσε αξιωματούχος του συνδικάτου CGT. Αυτό περιλαμβάνει τον αντιδραστήρα Penly 1, ο οποίος ανακαλύφθηκε ότι έχει νέες ρωγμές λόγω διάβρωσης νωρίτερα αυτό το μήνα.
Οι διακοπές συντήρησης έχουν διαρκέσει για 11 ημέρες.
Η γαλλική διαθεσιμότητα ενέργειας μειώθηκε κατά 21 γιγαβάτ (GW) σε πυρηνικούς, θερμικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς, δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης