Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σλοβενία: Σχεδιάζει επέκταση της ρύθμισης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου

Σλοβενία: Σχεδιάζει επέκταση της ρύθμισης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου
Η μέγιστη τιμή ανά μεγαβατώρα (MWh) για νοικοκυριά και κατανάλωση σε κοινόχρηστους χώρους ορίζεται στα 98 ευρώ για το ενιαίο ημερήσιο τιμολόγι

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας σχεδιάζει να παρατείνει τη ρύθμιση για τις λιανικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου για νοικοκυριά, πελάτες μικρών επιχειρήσεων και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), η οποία λήγει στα μέσα του 2023, έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες του Energymarketprice που δείχνουν ότι τα επίπεδα τιμών θα παραμείνει ίδια.

Κυβερνητικά στελέχη έχουν επισημάνει επανειλημμένα ότι η ρύθμιση των τιμών θα επεκταθεί. Πιο πρόσφατα, ο υπουργός Οικονομίας Matjaž Han δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι ανώτατες τιμές για τις ΜΜΕ θα παραταθούν σύντομα. Το Υπουργείο Υποδομών δεν έχει μπορέσει ακόμη να επιβεβαιώσει ένα χρονοδιάγραμμα.

Μέτρα περιορισμού των τιμών

Η κυβέρνηση περιόρισε τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά, τους καταναλωτές μικρών επιχειρήσεων και ορισμένους προστατευόμενους καταναλωτές για ένα χρόνο από την 1η Σεπτεμβρίου 2022. Αργότερα περιόρισε επίσης τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου για ΜΜΕ, δημόσιους οργανισμούς, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, φορείς, ταμεία και δήμους.

Η μέγιστη τιμή ανά μεγαβατώρα (MWh) για νοικοκυριά και κατανάλωση σε κοινόχρηστους χώρους ορίζεται στα 98 ευρώ για το ενιαίο ημερήσιο τιμολόγιο. Για μη οικιακούς πελάτες με ισχύ σύνδεσης ίση ή μικρότερη από 43 κιλοβάτ (kW), το ανώτατο όριο είναι 124 ευρώ ανά MWh για το ενιαίο τιμολόγιο.

Το ανώτατο όριο τιμής φυσικού αερίου για τους προστατευμένους οικιακούς χρήστες και για τους διανομείς για τα νοικοκυριά ορίστηκε στα 73 ευρώ ανά MWh και για τα κέντρα κοινωνικής υπηρεσίας, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία, τα κέντρα υγείας και τους πελάτες μικρών επιχειρήσεων στα 79 ευρώ ανά MWh.

Το ενιαίο ημερήσιο τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας περιορίζεται στα 195 ευρώ ανά MWh για πολύ μικρές εταιρείες και ΜΜΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης