Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης από Λαμία: «Κυβερνήσεις πλειοψηφίας από ένα κόμμα και όχι από ένα χρώμα»

Μητσοτάκης από Λαμία: «Κυβερνήσεις πλειοψηφίας από ένα κόμμα και όχι από ένα χρώμα»
Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Star Κεντρικής Ελλάδας αναφέρθηκε τόσο στην τραγωδία των Τεμπών όσο και στη μάχη με το «βαθύ κράτος» και στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν
Για τις εκλογές, τον στόχο της Νέας Δημοκρατίας, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την τραγωδία στα Τέμπη και τη μάχη με το «βαθύ κράτος», μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR Κεντρικής Ελλάδας και στον δημοσιογράδο Γιώργο Σιμόπουλο.

Αναφορικά με την αυτοδυναμία και τις εκλογές επισήμανε πως, θα έλεγα ότι το αίτημα για αυτοδυναμία συνδέεται αφενός με την ανάγκη η χώρα να έχει μια σταθερή κυβέρνηση, αφετέρου με την ανάγκη να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα, ακόμα πιο τολμηρά, ακόμα πιο αποφασιστικά και να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον.
Και σε όσους ισχυρίζονται ότι η απλή αναλογική είναι το ενδεδειγμένο εκλογικό σύστημα, θα τους ζητούσα να δουν τι συμβαίνει σε άλλες χώρες οι οποίες έχουν την απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα. 

Να αναφέρω ενδεικτικά δύο: Η μία είναι ο βόρειος γείτονάς μας, η Βουλγαρία, η οποία σε λίγες από μέρες τώρα θα έχει τις πέμπτες, επαναλαμβάνω, τις πέμπτες εκλογές μέσα σε δύο χρόνια. Διότι είναι παντελώς αδύνατο να σχηματιστεί μια κυβέρνηση η οποία να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής.
Μια άλλη χώρα, η οποία ταράζεται σήμερα και από μεγάλες διαδηλώσεις, είναι το Ισραήλ. Και εκεί υπάρχει απλή αναλογική.

Υπάρχει μείζον ζήτημα κυβερνησιμότητας.
Αλλά τολμώ να πω ότι και σε πολλές άλλες χώρες που υπάρχουν κυβερνήσεις συνασπισμού, υπάρχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες στη συνεννόηση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Γερμανία, μία χώρα η οποία έχει κουλτούρα κυβερνήσεων συνεργασίας και παρά ταύτα έχει μεγάλες δυσκολίες στο να μπορούν οι κυβερνητικοί εταίροι να συνεννοηθούν μεταξύ τους.
Διαβάστε όλη την συνέντευξη και όσα είπε εδώ: 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης