Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Advent Technologies υπογράφει συμφωνία τεχνολογικής ανάπτυξης με τη Hyundai Motor Company

Η Advent Technologies υπογράφει συμφωνία τεχνολογικής ανάπτυξης με τη Hyundai Motor Company

Η Advent Technologies (Advent) και η Hyundai Motor Company (Hyundai) ανακοινώνουν την υπογραφή συμφωνίας για την από κοινού ανάπτυξη τεχνολογίας που σχετίζεται με τις κυψέλες καυσίμου. Η συμφωνία ακολουθεί την επιτυχημένη ολοκλήρωση ειδικού προγράμματος, που πραγματοποίησαν οι δύο εταιρείες, στο πλαίσιο του οποίου αξιολογήθηκε η τεχνολογία κυψελών καυσίμου της Advent και ειδικότερα η νέα μεμβράνη ανταλλαγής πρωτονίων υψηλής θερμοκρασίας (MEA), με στόχο την αξιοποίησή της σε έργα κυψελών καυσίμου υψηλής θερμοκρασίας που υλοποιεί η Hyundai.  

Η σημαντική αυτή συνεργασία εναρμονίζεται με την κοινή δέσμευση των δύο εταιρειών για ανάπτυξη λύσεων που θα προσφέρουν βιώσιμη ενέργεια με βάση το υδρογόνο σε ιδιαίτερα ρυπογόνες εφαρμογές. Η συνέργεια, που συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία των δύο εταιρειών, αναμένεται να επαναπροσδιορίσει την παγκόσμια αγορά MEAs, καθώς τα προϊόντα που θα αναπτυχθούν εκτιμάται ότι θα επιδείξουν σημαντική βελτίωση στη διάρκεια ζωής και αύξηση της πυκνότητας ισχύος έναντι των HT-PEM MEAs που διατίθενται στην αγορά σήμερα.

Η τελετή για την υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στις νέες εγκαταστάσεις της Advent στο Charlestown της Μασαχουσέτης, ΗΠΑ με τη συμμετοχή ανώτατων στελεχών και των δύο εταιρειών. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Advent και η Hyundai θα συνεργαστούν για την περαιτέρω ανάπτυξη της HMC-Advent Ion Pair™ MEA, τη θέσπιση εμπορικών κριτηρίων για την προμήθεια ΜΕΑs και την περαιτέρω αξιολόγηση της προηγμένης τεχνολογίας κυψελών καυσίμου της Advent για σταθερές εφαρμογές ή/και εφαρμογές βαρέων οχημάτων που αναπτύσσει η Hyundai.

Επιπλέον, οι δύο εταιρείες στοχεύουν στην από κοινού ανάπτυξη και ενσωμάτωση πρωτοποριακών τεχνολογιών ψύξης για εφαρμογές των κυψελών καυσίμου ανταλλαγής πρωτονίων υψηλής θερμοκρασίας (HT-PEM) στον τομέα των μεταφορών. Ακόμα, η Advent θα υποστηρίξει την Hyundai στην αξιολόγηση των τεχνολογιών ψύξης με σκοπό τη διασφάλιση της βέλτιστης απόδοσής τους υπό διαφορετικές συνθήκες λειτουργίας.

«Η ομάδα της Advent είναι υπερήφανη και ενθουσιασμένη που εισέρχεται στην επόμενη φάση μιας πολλά υποσχόμενης συνεργασίας με τη Hyundai μέσω της οποίας στοχεύουμε να επιταχύνουμε τη στροφή προς τις βιώσιμες πηγές ενέργειας και να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός «καθαρότερου» μέλλοντος, βοηθώντας μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, τη Hyundai, να υλοποιήσει την στρατηγική της για το μέλλον της κινητικότητας», δήλωσε ο Δρ. Βασίλης Γρηγορίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Advent Technologies. «Με κοινό στόχο την απανθρακοποίηση στον τομέα των μεταφορών, δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε στην εκπλήρωση του στόχου της Hyundai για τη δημιουργία καινοτόμων, υψηλής απόδοσης λύσεων κυψελών καυσίμου που θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου».

«Η ομάδα της Hyundai είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που προχωρά στο επόμενο βήμα της συνεργασίας της με την Advent, κορυφαία εταιρεία στο χώρο της τεχνολογίας HT-PEM. Το Ion Pair™ HMC-Advent MEA, που αποτελεί την «καρδιά» της κυψέλης καυσίμου, θα αναπτυχθεί συνδυάζοντας την μακρά εμπειρία και τεχνογνωσία των δύο εταιρειών στην τεχνολογία HT-PEM και στην τεχνολογία υλικών» δήλωσε ο Seung Hyun Hong, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Material Research & Engineering Center της Hyundai Motor Company. «Παράλληλα, η συνεργασία αυτή θα αποδείξει την τεχνική εμπειρία που διαθέτει η Hyundai στον τομέα των υλικών που λειτουργούν σε υψηλές θερμοκρασίες, συνεισφέροντας στην επίτευξη του στόχου μας για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Επιπρόσθετα, θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε τις καλύτερες κυψέλες καυσίμου υψηλής θερμοκρασίας στην κατηγορία τους, πραγματοποιώντας ένα βασικό βήμα για την ευρύτερη υιοθέτηση της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου σε εφαρμογές που λειτουργούν σε υψηλές θερμοκρασίες».

«Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος αξιολόγησης της τεχνολογίας μας από τη Hyundai αποτελεί απόδειξη της τεχνολογικής αριστείας και της κορυφαίας τεχνογνωσίας της Advent στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου HT-PEM. Η ακλόνητη δέσμευση της ομάδας μας για την επιτυχή ανταπόκριση στις πολύπλοκες απαιτήσεις των έργων κυψελών καυσίμου της Hyundai ήταν καθοριστική», πρόσθεσε ο Δρ. Emory De Castro, Chief Technology Officer της Advent Technologies. «Η τελετή υπογραφής ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για εμάς, όχι μόνο για να εορτάσουμε αυτή τη σημαντική επιτυχία, αλλά και να παρουσιάσουμε τη νέα μονάδα παραγωγής και έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας μας, όπου θα παράγουμε μια σειρά από καινοτόμα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων και των Ion Pair™ MEAs. Ως συνεργάτες, μοιραζόμαστε έναν κοινό στόχο: να απαλλάξουμε τον κλάδο μεταφορών από τις ανθρακούχες εκπομπές και να εισάγουμε στην παγκόσμια αγορά καινοτόμες λύσεις κυψελών καυσίμου υψηλής απόδοσης. Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που ενισχύουμε την ήδη υπάρχουσα συνεργασία μας με τη Hyundai, συνεχίζοντας τις κοινές μας προσπάθειες για την επίτευξη αυτού του στόχου».


www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης