Χρηματιστήριο & Αγορές

Ελλάκτωρ: Ενίσχυση κερδοφορίας μετά το deal Intrakat με Άκτωρ

Ελλάκτωρ: Ενίσχυση κερδοφορίας μετά το deal Intrakat με Άκτωρ
Από τη συναλλαγή θα εισπραχθεί συνολικό ποσό 214 εκατ. ευρώ
Για ενίσχυση της κερδοφορίας και της ρευστότητας μετά το deal Intrakat με Άκτωρ, κάνει λόγο η Ελλάκτωρ σε ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ διευκρινίζει πως θα καταβληθεί το τίμημα των 214 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, σε συνέχεια της ανακοίνωσης στις 24ης Μαρτίου 2023 υπεγράφη την 30.03.2023 συμφωνία με την εταιρεία ΙNTRAKAT Α.Ε. για την πώληση του συνόλου της μετοχικής συμμετοχής που διαθέτει στην θυγατρική κατασκευαστική εταιρεία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. άμεσα και έμμεσα (μέσω της κατά 100% θυγατρικής της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.).


Η συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όλων των λοιπών κατά νόμον εγκρίσεων και αδειών, καθώς και της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας και η ολοκλήρωσή της αναμένεται έως το τέλος του τρέχοντος έτους.
Από τη συναλλαγή θα εισπραχθεί συνολικό ποσό €214 εκ., εκ των οποίων το ποσό των €100 εκ. θα εισπραχθεί με την ολοκλήρωσή της ως μετοχική αξία, ενώ το ποσό των €114 εκ. θα καταβληθεί σταδιακά εντός 19 μηνών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής ως αποπληρωμή ενδοομιλικού δανεισμού.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης