Ενέργεια

Νέο ιστορικό ρεκόρ στις εξαγωγές LNG των ΗΠΑ τον Μάρτιο - Στην Ευρώπη το 71% των φορτίων

Νέο ιστορικό ρεκόρ στις εξαγωγές LNG των ΗΠΑ τον Μάρτιο - Στην Ευρώπη το 71% των φορτίων

Συνολικά 108 φορτία αναχώρησαν από τα λιμάνια των ΗΠΑ τον Μάρτιο μεταφέροντας 7,73 εκατομμύρια τόνους LNG

 

Οι παραγωγοί υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα ανέκτησαν την δυναμική τους καθώς ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας της χώρας Freeport LNG αύξησε την παραγωγή, στέλνοντας τις συνολικές αποστολές σε ιστορικό ρεκόρ 7,73 εκατομμυρίων τόνων, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv Eikon τη Δευτέρα.

Η εγκατάσταση της Freeport LNG στο Τέξας, η οποία είχε αναστείλει τη λειτουργία της μετά από μια πυρκαγιά πέρυσι, εξήλθε από μια οκτάμηνη διακοπή λειτουργίας τον Φεβρουάριο και τη Δευτέρα βρισκόταν σε καλό δρόμο για να αντλήσει περίπου 2,2 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) αερίου, πάνω από την ονομαστική της χωρητικότητα , αυξάνοντας τα συνολικά ποσοστά επεξεργασίας της χώρας.

Συνολικά 108 φορτία αναχώρησαν από τα λιμάνια των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα μεταφέροντας 7,73 εκατομμύρια τόνους LNG, πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ των 7,67 εκατομμυρίων τόνων πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία για τις εμπορικές ροές της Refinitiv Eikon.

Η Ευρώπη ήταν και πάλι ο κύριος προορισμός για τις εξαγωγές LNG των ΗΠΑ, λαμβάνοντας σχεδόν το 71% των συνολικών φορτίων, ενώ η Ασία έλαβε 1,32 εκατομμύρια τόνους, ή 17%. Η ανάκαμψη της παραγωγής επέτρεψε στους εξαγωγείς να ενισχύσουν τις αποστολές στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, οι οποίες τον περασμένο μήνα έλαβαν το 4,5% των εξαγωγών των ΗΠΑ, το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο.


LNG_2.JPG

Αύξηση ροών

Οι μέσες ροές φυσικού αερίου και στις επτά μεγάλες αμερικανικές μονάδες εξαγωγής LNG έχουν αυξηθεί σε 14,1 bcfd μέχρι στιγμής τον Απρίλιο, από το ρεκόρ των 13,2 bcfd τον Μάρτιο, σηματοδοτώντας ότι τα εξαγωγικά κέρδη θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες.

Παρά την αυξανόμενη προσφορά σε εγκαταστάσεις LNG, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν περίπου 4% τη Δευτέρα λόγω της αύξησης της παραγωγής φυσικού αερίου και των προβλέψεων για ηπιότερους καιρούς, κάτι που συνήθως συνεπάγεται λιγότερη ζήτηση για καύσιμα θέρμανσης. Αυτή η ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης αναμένεται να επιτρέψει στις αμερικανικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να ξεκινήσουν την έγχυση αερίου στα αποθέματα αυτή την εβδομάδα.

Σε σημείωμα προς τους πελάτες τον περασμένο μήνα, η συμβουλευτική εταιρεία Rystad Energy ανέφερε ότι αναμένει η εγχώρια ζήτηση φυσικού αερίου να παραμείνει συγκρατημένη καθώς εμφανίζονται θερμότερα μοτίβα καιρού τους επόμενους μήνες.

«Θα είναι απαραίτητη μια υλική ανάκαμψη στα επίπεδα παροχής φυσικού αερίου για να συμβαδίσουμε με τις αυξανόμενες εξαγωγές LNG», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Rystad Energy, Emily McClain. «Αλλά με υγιή επίπεδα αποθήκευσης φυσικού αερίου και θερμότερες τάσεις, οι προοπτικές μας για τις εγχώριες αγορές φυσικού αερίου παραμένουν μειωμένες καθώς οδεύουμε προς την εαρινή περίοδο των ενέσεων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης