Ενέργεια

Morgan Stanley: Μειώνει τις προβλέψεις της για το πετρέλαιο στα 85 δολ./β στο 2ο και 90 στο 3ο τρίμηνο

Morgan Stanley: Μειώνει τις προβλέψεις της για το πετρέλαιο στα 85 δολ./β στο 2ο και 90 στο 3ο τρίμηνο
Η αμερικανική τράπεζα μείωσε την πρόβλεψή της για το αργό Brent για το δεύτερο τρίμηνο του 2023 στα 85 δολάρια από 90 δολάρια το βαρέλι και 90 δολάρια από 95 δολάρια το βαρέλι στο τρίτο τρίμηνο 2023, σύμφωνα με το oilprice

Ενώ ορισμένοι αναλυτές άρχισαν να μιλούν για 100 δολάρια μετά τις αιφνιδιαστικές μειώσεις του OPEC+, η Morgan Stanley μειώνει τις προβλέψεις της για τις τιμές για φέτος και το επόμενο έτος, θεωρώντας την τελευταία κίνηση ως πιθανή παραδοχή από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στον OPEC+ ότι η ζήτηση μπορεί να μην πάει πολύ καλά στο τους επόμενους μήνες, αναφέρει το oilprice.com.
«Ο OPEC μάλλον χρειάζεται να το κάνει αυτό για να μείνει σταθεός», λέει ο Martijn Rats, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων της Morgan Stanley, όπως μεταδίδει το Forexlive.
Ωστόσο, η απόφαση «κάτι αποκαλύπτει, δίνει ένα σήμα για το πού βρισκόμαστε στην αγορά πετρελαίου.
Και κοιτάξτε, ας είμαστε ειλικρινείς σχετικά με αυτό, όταν η ζήτηση βρυχάται…τότε ο OPEC δεν χρειάζεται να μειώσει», σημείωσε ο Rats.

Πέντε δολάρια κάτω το Brent 

Έτσι, η αμερικανική τράπεζα μείωσε την πρόβλεψή της για το αργό Brent για το δεύτερο τρίμηνο του 2023 στα 85 δολάρια από 90 δολάρια το βαρέλι που αναμενόταν προηγουμένως.
Η πρόβλεψη για το τρίτο τρίμηνο μειώθηκε επίσης κατά 5 δολάρια το βαρέλι—στα 90 δολάρια από 95 δολάρια, ενώ η εκτίμηση της τιμής για το τέταρτο τρίμηνο μειώθηκε στα 87,50 δολάρια από 95 δολάρια το βαρέλι.
Η Morgan Stanley μείωσε επίσης την πρόβλεψή της για τον μέσο όρο του Brent για το 2024 στα 85 δολάρια από 95 δολάρια το βαρέλι.

Ούτε η Citigroup βλέπει πετρέλαιο 100 δολαρίων σύντομα.

Οι τιμές του πετρελαίου δεν πλησιάζουν τα 100 δολάρια το βαρέλι παρά τις τελευταίες περικοπές παραγωγής που ανακοινώθηκαν από μέλη του ομίλου OPEC+, καθώς η αύξηση της προσφοράς στις ΗΠΑ και η αβεβαιότητα στην πορεία ανάπτυξης της κινεζικής ζήτησης θα διατηρήσουν την αγορά αρκετά ισορροπημένη, δήλωσε ο Ed Morse, παγκόσμιος επικεφαλής της έρευνας εμπορευμάτων στη Citigroup, δήλωσε στο Bloomberg τη Δευτέρα.
Ενώ η Citi και η Morgan Stanley είναι πιο πτωτικές για το πετρέλαιο, η Goldman Sachs και η Energy Aspects έχουν γίνει πιο ανοδικές μετά την ανακοίνωση σοκ του OPEC+.

Προϋπόθεση, να αντέξουν οι αγορές

Οι αιφνιδιαστικές περικοπές του OPEC+ κάνουν τα ισοζύγια πετρελαίου να φαίνονται «τρελά ανοδικά» για το τέλος αυτού του έτους, υπό την προϋπόθεση ότι η παγκόσμια οικονομία αντέξει, δήλωσε στο CNBC τη Δευτέρα η Amrita Sen, ιδρύτρια και διευθύντρια έρευνας στην Energy Aspects.
Η Goldman Sachs, από την πλευρά της, αύξησε τη Δευτέρα την πρόβλεψή της για το αργό Brent στα 95 δολάρια από 90 δολάρια στο τέλος του έτους.
Η τράπεζα αύξησε επίσης την πρόβλεψή της για το αργό Brent για το 2024, βλέποντάς το τώρα στα 100 δολάρια στο τέλος του έτους από προηγούμενη πρόβλεψη 97 δολαρίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης