Ενέργεια

ΗΠΑ: Επιστροφές φόρου σε εταιρίες που επενδύουν στις «ενεργειακές κοινότητες»

ΗΠΑ: Επιστροφές φόρου σε εταιρίες που επενδύουν στις «ενεργειακές κοινότητες»
Οι ΗΠΑ να λεπτομερώς το σχέδιο για την άντληση καθαρής ενέργειας σε κοινότητες πετρελαίου και άνθρακα, όπως αναφέρει το Reuters

Η κυβέρνηση Biden ανεμένεται να εκδώσει την Τρίτη 4/4 τις τελiκές οδηγίες για το πώς οι εταιρείες καθαρής ενέργειας μπορούν να εξασφαλίσουν πρόσθετες φορολογικές εκπτώσεις όταν επενδύουν σε κοινότητες που συνδέονται οικονομικά με ορυκτά καύσιμα όπως το πετρέλαιο και ο άνθρακας σύμφωνα με το Reuters.
Ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA) που ψηφίστηκε πέρυσι από τους Δημοκρατικούς, επέκτεινε επιστροφή  φόρου 30% για έργα αιολικής, ηλιακής και πράσινης ενέργειας, αλλά επίσης παρείχε επιπλέον κίνητρα 10% σε όσους επενδύουν στις αποκαλούμενες «ενεργειακές κοινότητες».

Η επιστροφή φόρου είναι κεντρικής σημασίας για τον στόχο της διοίκησης να διασφαλίσει ότι οι περιοχές που εξαρτώνται επί μακρόν από ορυκτά καύσιμα επωφελούνται από την καθαρή ενέργεια.
Βοήθησε επίσης να εξασφαλίσει την ουσιαστική υποστήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος της Δυτικής Βιρτζίνια Joe Manchin για το νομοσχέδιο.
Η επιπλέον πίστωση πιθανότατα θα καλύψει έργα σε μέρη όπως η βαρύς άνθρακας Appalachia που αποδεκατίστηκε από ορυχεία και κλείσιμο εργοστασίων.
«Κοινότητες όπως οι κοινότητες άνθρακα έχουν τη γνώση, τις υποδομές, τους πόρους και την τεχνογνωσία για να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο στη μετάβαση προς μια οικονομία καθαρής ενέργειας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Wally Adeyemo.

Το Υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα εργαλείο χαρτογράφησης με δυνατότητα αναζήτησης που βοηθά στον εντοπισμό περιοχών που μπορεί να είναι επιλέξιμες για το μπόνους της ενεργειακής κοινότητας με βάση τη νέα καθοδήγηση.
Το νομοσχέδιο για τις υποδομές και ο IRA τείνουν να ευνοούν τις κόκκινες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων εκείνες που ήταν παραγωγοί βαρέως άνθρακα.
Το Υπουργείο Ενέργειας ανακοινώνει επίσης ότι διαθέτει 16 εκατομμύρια δολάρια μέσω του IRA στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Ντακότα και στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια για την ολοκλήρωση μελετών σχεδιασμού σε διυλιστήρια που θα εξάγουν και θα διαχωρίζουν στοιχεία σπάνιων γαιών και άλλα κρίσιμα ορυκτά από τέφρα άνθρακα, από αποστράγγιση ορυχείων και άλλα απόβλητα ορυχείων.
Αυτά τα ορυκτά είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή τεχνολογιών καθαρής ενέργειας, όπως οι μπαταρίες και οι ηλιακοί συλλέκτες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης