Ενέργεια

Γερμανία: Η Allianz δεν σκοπεύει να ανανεώσει την πολιτική του Nord Stream 1

Γερμανία: Η Allianz δεν σκοπεύει να ανανεώσει την πολιτική του Nord Stream 1

Παρείχε κάλυψη για τους τέσσερις μετόχους μειοψηφίας του αγωγού που εδρεύουν στην Ευρώπη.

 

Η γερμανική ασφαλιστική εταιρεία Allianz ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι δεν σκοπεύει να ανανεώσει την πολιτική της για το έργο Nord Stream 1 όταν λήξει στα τέλη του 2023.

Η Allianz ήταν μέρος μιας ασφαλιστικής κοινοπραξίας που παρείχε κάλυψη για τους τέσσερις μετόχους μειοψηφίας του αγωγού που εδρεύουν στην Ευρώπη.

«Η πολιτική θα λήξει στα τέλη του 2023, προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμη για ανανέωση και η Allianz δεν σκοπεύει να ανανεώσει αυτήν την πολιτική», ανέφερε σε ανακοίνωσή της στον ιστότοπό της.
«Αυτό το συμβόλαιο είχε συναφθεί πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία για μια περίοδο δύο ετών και είμαστε υπό συμβατική υποχρέωση έναντι των ασφαλισμένων μας που υπόκεινται σε όλες τις κυρώσεις».

Η Allianz πρόσθεσε ότι οι συμβατικές λεπτομέρειες ήταν εμπιστευτικά θέματα μεταξύ της εταιρείας και των πελατών της και δεν μπορεί να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγές είπαν στο Reuters ότι η Allianz και η Munich Re, μια άλλη γερμανική εταιρεία, ήταν μεταξύ των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιρειών που είχαν ανανεώσει την κάλυψη για τον κατεστραμμένο από τη Ρωσία ελεγχόμενο αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1.
Τον Σεπτέμβριο του 2022, αρκετές ανεξήγητες υποβρύχιες εκρήξεις έσπασαν τον αγωγό Nord Stream 1 και τους νεόκτιστους αγωγούς Nord Stream 2, που εκτείνονται από τη Ρωσία στη Γερμανία κατά μήκος της Βαλτικής Θάλασσας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης