Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Γιατί είναι κάτω από 1 δισ. ευρώ η αξία της Lamda;

Γιατί είναι κάτω από 1 δισ. ευρώ η αξία της Lamda;
Η εταιρεία, έχει αναφέρει πως πηγαίνουν καλά οι προπωλήσεις, αλλά δεν έχει απαντήσει στα δημοσιεύματα
Παρά τις συχνές επισκέψεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη στο Ελληνικό, οι επενδυτές δε φαίνονται να έχουν πεισθεί ότι όλα εξελίσσονται ονειρεμένα στην πορεία των εργασιών, με αποτέλεσμα η μετοχή της Lamda Dev. να διολισθαίνει όλο και χαμηλότερα.
Πλέον έχει βρεθεί να αποτιμάται κάτω από 1 δισ. ευρώ, ενώ υπενθυμίζεται πως το 2019 είχε πραγματοποιήσει αύξηση κεφαλαίου 650 εκατ. ευρώ.
Η αύξηση τότε είχε γίνει στα 6,70 ευρώ ανά μετοχή και μέρος των κεφαλαίων θα πήγαινε για την πληρωμή των δύο δόσεων του τιμήματος για τη μεταβίβαση του Ελληνικού.
Ένα άλλο μέρος θα πήγαινε για την ανέγερση των δύο εμπορικών κέντρων, εντός του ακινήτου.

Το Σεπτέμβριο του 2019 είχε φτάσει η μετοχή να διαπραγματεύεται πάνω από τα 9 ευρώ, χωρίς ακόμα να της έχει μεταβιβαστεί το ακίνητο.
Μετά την κάλυψη της αύξησης, ο διευθύνων σύμβουλος, Οδυσσέας Αθανασίου, είχε προχωρήσει σε μαζικές αγορές μετοχών, ξοδεύοντας περίπου 11 εκατ. ευρώ αποκτώντας περίπου το 1% του συνόλου των μετοχών.
Μάλιστα η τιμή που αγόραζε ήταν από 7,40 ευρώ έως και 8,70 ευρώ, δηλαδή σημαντικά υψηλότερα από τα επίπεδα που διαπραγματεύεται σήμερα η μετοχή.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αγορές έγιναν με δάνειο από συστημική τράπεζα με ενέχυρο τις μετοχές!

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης