Επικαιρότητα

Ανδρουλάκης: Οτιδήποτε πάνω από 12% είναι ισχυρό διψήφιο - Κοινής αποδοχής το πρόσωπο σε κυβέρνηση συνεργασίας

Ανδρουλάκης: Οτιδήποτε πάνω από 12% είναι ισχυρό διψήφιο - Κοινής αποδοχής το πρόσωπο σε κυβέρνηση συνεργασίας
Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος, θα κινηθεί και μετά από τις εκλογές θεσμικά, όπως άλλωστε κάνει πάντα

Τι εννοεί με το «ισχυρό διψήφιο ποσοστό» προσδιόρισε περίπου, μιλώντας χθες στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο στόχος της παράταξής μας είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές να γίνει ένα μεγάλο βήμα για το μέλλον. Στόχος είναι η παράταξη να πάρει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, ανεβάζοντας πάνω από 50% τις δυνάμεις της και δίνοντας τη δυνατότητα να μπει ανταγωνιστικά στο πολιτικό προσκήνιο», είπε, πράγμα που σημαίνει ότι ο ίδιος προσδιορίζει το ποσοστό αυτό στο 12% και πλέον, δεδομένου ότι η εκλογική επίδοση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής τον Ιούλιο του 2019 ήταν 8,1%. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μάλιστα, εξέφρασε την ευχή να πάει το κόμμα του ακόμα καλύτερα, δηλώνοντας μάλιστα αισιόδοξος ο ίδιος ότι παρά τη δύσκολη μάχη, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα καταφέρει να λάβει ένα τέτοιο ποσοστό που θα δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε δυναμικά κλείνοντας την ψαλίδα από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος, θα κινηθεί και μετά από τις εκλογές θεσμικά, όπως άλλωστε κάνει πάντα. «Θα πάρουμε την εντολή και θα την τιμήσουμε», είπε, μιλώντας για την Τρίτη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, που όλα δείχνουν ότι θα πάρει. «Αν έχουμε μια ισχυρή εντολή, άρα τη δύναμη της διαπραγμάτευσης, θα ξεκινήσουμε συζήτηση προγραμματικών συγκλίσεων με τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Εάν επιτευχθούν οι προγραμματικές συγκλίσεις, θα προσπαθήσουμε να υπάρξει συμφωνία με πρόσωπα κοινής αποδοχής, κυρίως στο πρόσωπο του πρωθυπουργού. Ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, δεν μπορεί να είναι το πρόσωπο που θα αποφασίσω μόνος μου. Θα είναι το πρόσωπο, που θα συμφωνήσουμε όλοι μαζί», είπε, εξηγώντας ότι δεν πρόκειται να επιβάλει ο ίδιος αυθαίρετα τον πρωθυπουργό μίας τυχόν συγκυβέρνησης, όπως επιχειρούν να του ‘χρεώσουν’ οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Υπενθύμισε με νόημα εξάλλου ότι όπου υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας, συζητούν και για προγράμματα και για πρόσωπα κοινής αποδοχής.

Ο ίδιος πάντως, ξορκίζει και τη συζήτηση περί …ευθύνης που θα έχει το τρίτο κόμμα για τυχόν αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης. «Η ευθύνη για τη σταθερότητα είναι αναλογική και επιμερίζεται βάσει της λαϊκής ετυμηγορίας. Αν ο ελληνικός λαός δώσει ισχυρότερα ποσοστά σε άλλα κόμματα, τότε έχουν μεγαλύτερη ευθύνη από εμάς», είπε, προκαλώντας τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα εφόσον συμφωνούν να είναι πρωθυπουργός μόνο ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, να κάνουν ένα προγαμιαίο συμβόλαιο και να πουν ότι όποιος είναι πρώτος από τους δύο τους, θα γίνει πρωθυπουργός με τη στήριξη του άλλου. «Εμείς έχουμε μια άλλη ατζέντα. Για εμάς αυτά τα δύο πρόσωπα έχουν κριθεί. Οκτώμισι χρόνια έχουν φορτώσει πολλά δεινά στον ελληνικό λαό. Θεωρούμε ότι εκείνοι που έχουν πρωταγωνιστήσει στα προβλήματα, δεν μπορούν να είναι πρωταγωνιστές των λύσεων», είπε, εξηγώντας ότι ζητά σταθερότητα, προοδευτική ατζέντα και συγκλίσεις σε πρόγραμμα και σε πρόσωπα που μπορούν να εκφράσουν πολιτικές συμμαχίες.

Πηγή: Matrix24.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης