Ενέργεια

Σε «ρυθμούς» συγχώνευσης GasLog και GasLog Partners

Σε «ρυθμούς» συγχώνευσης GasLog και GasLog Partners
Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2023

GasLog και GasLog Partners έχουν συνάψει οριστική συμφωνία συγχώνευσης, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το lngprime. Μετά την προσφορά που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2023, οι δυο πλευρές υπέγραψαν τώρα τη συμφωνία σύμφωνα με την οποία η GasLog θα αποκτήσει όλες τις μετοχές της GasLog Partners που δεν ανήκουν στην GasLog έναντι συνολικού τιμήματος 8,65 δολαρίων ανά μετοχή.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2023, με την επιφύλαξη της έγκρισης της συναλλαγής από τους κατόχους της πλειοψηφίας των κοινών μεριδίων της GasLog Partners και της ικανοποίησης ορισμένων συνήθων όρων κλεισίματος.

Η GasLog πρόσθεσε ότι οι προτιμησιακές μονάδες της συνεργασίας θα παραμείνουν σε εκκρεμότητα και θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Ο στόλος της GasLog Partners αποτελείται από 11 πλήρως ιδιόκτητα πλοία μεταφοράς LNG καθώς και τρία πλοία σε ναυλώσεις γυμνών πλοίων, με μέση μεταφορική ικανότητα περίπου 159.000 cbm.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Gaslog συμμετέχει στην μονάδα FSRU Αλεξανδρούπολης.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης