Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ινδία: Με 11 εκατ. βαρέλια παραμένει ο κορυφαίος προορισμός του ρωσικού πετρελαίου τον Απρίλιο

Ινδία: Με 11 εκατ. βαρέλια παραμένει ο κορυφαίος προορισμός του ρωσικού πετρελαίου τον Απρίλιο
Οι αποστολές πετρελαίου Urals στην Κίνα, εν τω μεταξύ, δεν αυξήθηκαν σημαντικά τον Απρίλιο, αναφέρει το Reuters
Η Ινδία παραμένει ο κύριος προορισμός για το θαλάσσιο πετρέλαιο Urals της Ρωσίας, με περίπου το 70% των εξαγωγών αυτών να κατευθύνεται προς τη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters και διασταύρωση από δύο πηγές του κλάδου.

Οι ελκυστικές τιμές για το πετρέλαιο Urals σημαίνουν καλά περιθώρια κέρδους για τα ινδικά διυλιστήρια, ενώ τα συμβόλαια διάρκειας μεταξύ ρωσικών και ινδικών εταιρειών και οι χαμηλότεροι ναύλοι βοηθούν επίσης να διατηρηθούν οι προμήθειες αυξημένες, είπε μια από τις πηγές.
Τον περασμένο μήνα η Rosneft και η Indian Oil Corp της Ρωσίας ανακοίνωσαν συμφωνία προμήθειας έως και 1,5 εκατομμυρίου τόνων ρωσικού πετρελαίου (11 εκατομμύρια βαρέλια) τον μήνα από την 1η Απριλίου.

Οι αποστολές πετρελαίου Urals στην Κίνα, εν τω μεταξύ, δεν αυξήθηκαν σημαντικά τον Απρίλιο.

Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, μόνο ένα φορτίο 100.000 τόνων είχε καθοριστεί για αποστολή στα λιμάνια της χώρας, αν και οι έμποροι σημείωσαν ότι τα κινεζικά διυλιστήρια ζητούσαν να φορτώσουν φορτία τέλη Απριλίου-αρχές Μαΐου.
Περίπου 280.000 τόνοι Urals θα σταλούν στην Κίνα από τις εγκαταστάσεις πλοίου σε πλοίο της Al-Hoceima στα ανοικτά των ακτών του Μαρόκου, στην οποία παραδόθηκε το πετρέλαιο τον Μάρτιο.

«Η Κίνα αγοράζει Urals, αλλά όχι τόσο ενεργά όσο αναμενόταν», δήλωσε μια εμπορική πηγή που εμπλέκεται στο ρωσικό εμπόριο πετρελαίου.
«Τα διυλιστήρια σε άλλες χώρες Ασίας-Ειρηνικού ενδιαφέρονται επίσης, αλλά πολλοί εξακολουθούν να φοβούνται τις κυρώσεις», προσθέτουν.
Οι παραδόσεις των Urals στις εγκαταστάσεις STS στη Μεσόγειο συνεχίζουν να μειώνονται, χωρίς να έχουν αποσταλεί φορτία μέχρι στιγμής τον Απρίλιο.
Η ρωσική Gazpromneft απέστειλε 140.000 τόνους Urals από το Νοβοροσίσκ στη Μιανμάρ τον Απρίλιο, αφού τα προμήθευσε για πρώτη φορά τον Μάρτιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης