Το deal διεθνών κολοσσών για την ανακύκλωση μπαταριών ιόντων λιθίου

Το deal διεθνών κολοσσών για την ανακύκλωση μπαταριών ιόντων λιθίου
Οι μεγάλοι αυτοί όμιλοι σκοπεύουν να συνδυάσουν την αντίστοιχη εμπειρία και την τεχνογνωσία τους για να προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις ανακύκλωσης και δεύτερης ζωής για μπαταρίες ιόντων λιθίου

Η Iberdrola, η Glencore και η FCC Ámbito συνεργάζονται για την παροχή λύσεων κυκλικότητας μπαταριών ιόντων λιθίου σε Ισπανία και Πορτογαλία.

Όπως μεταδίδει το renewsbiz, στόχος είναι η δημιουργία μιας ειδικής εγκατάστασης για την ανακύκλωση μπαταριών ιόντων λιθίου, η οποία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και λύσεις ανακύκλωσης στο τέλος του κύκλου ζωής τους.

Οι μεγάλοι αυτοί όμιλοι σκοπεύουν να συνδυάσουν την αντίστοιχη εμπειρία και την τεχνογνωσία τους για να προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις ανακύκλωσης και δεύτερης ζωής για μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Περί της εγκατάστασης

Παράλληλα, οι εταίροι έχουν αξιολογήσει τις υπάρχουσες δυνατότητες ανακύκλωσης μπαταριών και τη διαθεσιμότητα τροφοδοσίας στην περιοχή. Συνεχίζουν να εργάζονται για τον εντοπισμό της τοποθεσίας για την εγκατάσταση ανακύκλωσης, η οποία θα υποστηρίζεται από κορυφαία τεχνολογία του κλάδου.

Η María Kaifer, Τεχνική Διευθύντρια και Επικεφαλής Κυκλικής Οικονομίας, FCC Ámbito, δήλωσε: «Με αυτή τη συνεργασία, η εταιρεία μας συνεχίζει να επιδιώκει τους στρατηγικούς στόχους ανάπτυξης, στους οποίους. Αυτό είναι ένα βήμα μπροστά στις προσπάθειές μας να ανακτήσουμε τους πόρους που περιέχουν απόβλητα και να ελαχιστοποιήσουμε την εξάρτηση από τις πρώτες ύλες.

Η ανακύκλωση των μπαταριών ιόντων λιθίου είναι μια πρόκληση που αντιμετωπίζουμε μαζί με δύο κορυφαίες εταιρείες στους κλάδους τους, την Iberdrola και τη Glencore, προκειμένου να ενώσουμε τις προσπάθειες για να εγγυηθούμε τις δυνατότητες ανακύκλωσης της αλυσίδας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης