Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος για το πετρέλαιο – Στα 85 δολ. κινείται το Brent , στα 81 δολ. το αργό

Άνοδος για το πετρέλαιο – Στα 85 δολ. κινείται το Brent , στα 81 δολ. το αργό

Fed και κινεζική ζήτηση στο επίκεντρο

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Τρίτη με την υποστήριξη από το ασθενέστερο δολάριο και τις ελπίδες ότι η Fed μπορεί να χαλαρώσει τη σύσφιξη της πολιτικής της μετά από μια έκθεση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, αν και οι ανησυχίες παραμένουν  για την Κινεζική ζήτηση.

Το Brent ενισχυόταν 1,5%, στα 85,43 δολάρια το βαρέλι στις 19:42 ώρα Ελλάδας.Το αμερικανικό West Texas Intermediate ενισχυόταν 2,08%, στα 81,39 δολάρια το βαρέλι.

Το δολάριο αποδυναμώθηκε λόγω της ελπίδας ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πλησιάζει στον τερματισμό του κύκλου των αυξήσεων των επιτοκίων, καθιστώντας το πετρέλαιο σε τιμή δολαρίου φθηνότερο για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

"Αυτό το σπάσιμο του δολαρίου - που ήταν αντίθετος άνεμος για το πετρέλαιο χθες - είναι ένας ούριος άνεμος σήμερα", δήλωσε ο αναλυτής του Price Futures Group, Phil Flynn.

Μια έκθεση για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που θα δημοσιευτεί την Τετάρτη αναμένεται να βοηθήσει τους επενδυτές να μετρήσουν τη βραχυπρόθεσμη τροχιά των επιτοκίων.

Ζήτηση

"Η βραχυπρόθεσμη προοπτική της ζήτησης αργού θα είναι σύντομα πιο ξεκάθαρη. Αυτή την εβδομάδα θα μάθουμε εάν η οικονομία των ΗΠΑ κάνει βήματα προς την ύφεση ή εάν πρόκειται να ρίξει μια μπάλα κανονιού σε αυτήν", δήλωσε ο Edward Moya ανώτερος αναλυτής στον OANDA.

Τα στοιχεία από την Κίνα, ωστόσο, έδειξαν ότι ο καταναλωτικός πληθωρισμός τον Μάρτιο αυξήθηκε με τον πιο αργό ρυθμό από τον Σεπτέμβριο του 2021, υποδηλώνοντας ότι η αδυναμία ζήτησης παραμένει σε μια άνιση οικονομική ανάκαμψη.

«Ο ΔΤΚ του Μαρτίου της Κίνας είναι χαμηλότερος από το αναμενόμενο, γεγονός που μπορεί να προωθήσει την κινεζική κυβέρνηση να τονώσει περαιτέρω την οικονομία», δήλωσε η Tina Teng, αναλύτρια της CMC Markets.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου έχουν ανέβει περίπου 7% από τότε που ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, εξέπληξαν την αγορά την περασμένη εβδομάδα με περαιτέρω περικοπές στους στόχους παραγωγής από τον Μάιο.

Στη Γαλλία, η επανεκκίνηση του τελευταίου από τα τέσσερα διυλιστήρια που έκλεισαν από την απεργία σηματοδότησε μια πιθανή ώθηση στη ζήτηση πετρελαίου.

Στο μέτωπο της προσφοράς στις ΗΠΑ, τα στοιχεία του κλάδου για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αναμένονται την Τρίτη. Η μέση εκτίμηση από πέντε αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ήταν ότι τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά περίπου 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 7 Απριλίου.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης