Διεθνή

Παραδοχή - σοκ για τον γεωπολιτικό κίνδυνο στην Ταϊβάν από Warren Buffett

Παραδοχή - σοκ για τον γεωπολιτικό κίνδυνο στην Ταϊβάν από Warren Buffett
Το μέγεθος της επένδυσης υποδήλωνε ότι ο Buffett, και όχι κάποιος από τους διαχειριστές χαρτοφυλακίου της Berkshire, είχε αγοράσει τις μετοχές για λογαριασμό της Berkshire και η πώληση ήταν απροσδόκητη δεδομένης της προτίμησης του δισεκατομμυριούχου να επενδύει μακροπρόθεσμα
Στις γεωπολιτικές εντάσεις απέδωσε ανοιχτά ο Warren Buffett το κίνητρο της απόφασης της Berkshire Hathaway να πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος της συμμετοχής της στην ταϊβανέζικη εταιρεία κατασκευής τσιπ TSMC, λίγους μήνες μετά την αγορά της.
Η Berkshire είχε αγοράσει πάνω από 4,1 δισ. δολάρια μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2022, αλλά τον Φεβρουάριο δήλωσε ότι είχε πουλήσει το 86% της συμμετοχής της μέχρι το τέλος του έτους.

Το μέγεθος της επένδυσης υποδήλωνε ότι ο Buffett, και όχι κάποιος από τους διαχειριστές χαρτοφυλακίου της Berkshire, είχε αγοράσει τις μετοχές για λογαριασμό της Berkshire και η πώληση ήταν απροσδόκητη δεδομένης της προτίμησης του δισεκατομμυριούχου να επενδύει μακροπρόθεσμα.
Σε συνέντευξή του στο Nikkei, ο Buffett περιέγραψε την TSMC ως μια καλά διαχειριζόμενη εταιρεία, αλλά δήλωσε ότι η Berkshire έχει καλύτερα μέρη για να διαθέσει κεφάλαια.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης