«Κύμα» φωτοβολταϊκών στη Ρουμανία - Εκτίμηση για έσοδα 1,4 εκατ. ευρώ

«Κύμα» φωτοβολταϊκών στη Ρουμανία - Εκτίμηση για έσοδα 1,4 εκατ. ευρώ
Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από το εργοστάσιο θα πωλείται στην αγορά ενέργειας σε εμπορική βάση

Η Photon Energy ολοκλήρωσε και συνέδεσε στο δίκτυο τρεις επιπλέον φωτοβολταϊκούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής κοντά στο Calafat της Ρουμανίας, με εγκατεστημένη ισχύ 6 MW.

Σύμφωνα με το PV- Europe, οι υψηλής απόδοσης ηλιακές μονάδες διπλής όψης θα τροφοδοτούν περίπου 9,6 GWh ανανεώσιμης ενέργειας ετησίως στο δίκτυο που διαχειρίζεται η Distribuție Energie Oltenia. Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από το εργοστάσιο θα πωλείται στην αγορά ενέργειας σε εμπορική βάση. Η εταιρεία αναμένει ότι το εργοστάσιο θα αποφέρει έσοδα 1,4 εκατομμυρίων ευρώ τους επόμενους 12 μήνες με βάση τις τρέχουσες προθεσμιακές τιμές ισχύος.

Το πρώτο κύμα φωτοβολταϊκών στην Ρουμανία

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να θέσουμε σε λειτουργία τρεις ακόμη σταθμούς παραγωγής ενέργειας στη Ρουμανία, μια από τις βασικές αγορές μας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, και να προωθήσουμε την ανάπτυξη της επαναλαμβανόμενης ροής εσόδων μας από την καθαρή παραγωγή ενέργειας», δήλωσε ο Georg Hotar, Διευθύνων Σύμβουλος του Photon Energy Group.

Στη συνέχεια τόνισε ότι: «Οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής του Calafat σηματοδοτούν ένα άλλο σημαντικό βήμα στις προσπάθειές μας να θέσουμε σε λειτουργία το πρώτο κύμα οκτώ συνολικά σταθμών ηλεκτροπαραγωγής συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 31,5 MW στη Ρουμανία, για τους οποίους κανονίσαμε πρόσφατα τη χρηματοδότηση έργων. Ταυτόχρονα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιο των σταθμών παραγωγής ενέργειας πέρα από το όριο των 100 MW».

Τέλος, η Photon Energy αναπτύσσει επί του παρόντος έργα φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος άνω των 930 MW στην Αυστραλία και στις κύριες αγορές της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένων άνω των 235 MW στη Ρουμανία, εκ των οποίων η ισχύς 19,5 MW αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τους επόμενους μήνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης