Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Chevron: Αναζητά πλοίο γεωτρήσεων για εντατικές και εκτεταμένες έρευνες στα οικόπεδα Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου

Chevron: Αναζητά πλοίο γεωτρήσεων για εντατικές και εκτεταμένες έρευνες στα οικόπεδα Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου
Η Chevron θέλει να επισπεύσει την ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Αφροδίτη στα νοτιοανατολικά της Κύπρου, το οποίο εκτιμάται ότι περιέχει περίπου 4,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (tcf) αερίο, σύμφωνα με το Reuters
Η Chevron αναζητά πλοίο γεώτρησης για να επεκτείνει την εξερεύνηση φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου, της Αιγύπτου και του Ισραήλ, καθώς ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός κοιτάζει να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση στην περιοχή και την Ευρώπη, ανέφεραν δύο πηγές στο Reuters.
Η Chevron, η οποία δραστηριοποιείται στις τρεις χώρες της ανατολικής Μεσογείου, εξέδωσε διαγωνισμό μίσθωσης τη Δευτέρα 17/4 αναζητώντας ένα πλοίο γεωτρήσεων το 2024 για ένα έτος με δυνατότητα παράτασης για αρκετά χρόνια, ανέφεραν οι πηγές.

Διαγωνισμός προμήθειας

Εκπρόσωπος της Chevron αρνήθηκε να σχολιάσει τον διαγωνισμό, αλλά είπε ότι η εταιρεία «παραμένει δεσμευμένη να συνεργαστεί με τις κυβερνήσεις της Αιγύπτου, του Ισραήλ και της Κύπρου και τους εταίρους μας στην περιοχή για να στηρίξουν την ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα της Ανατολικής Μεσογείου.
«Η Ανατολική Μεσόγειος έχει άφθονους ενεργειακούς πόρους και τη δυνατότητα να ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο».

Οι εταιρείες ενέργειας προσπάθησαν να αναπτύξουν νέους πόρους για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση από την Ευρώπη από την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 που προκάλεσε την απομάκρυνση από τη ρωσική ενέργεια.
Η Chevron θέλει να επισπεύσει την ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Αφροδίτη στα νοτιοανατολικά της Κύπρου, το οποίο εκτιμάται ότι περιέχει περίπου 4,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (tcf) αερίου.

Τα οικόπεδα

Λειτουργεί επίσης το γιγάντιο κοίτασμα Λεβιάθαν στα ανοικτά του Ισραήλ, το οποίο παράγει 12 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου ετησίως που προμηθεύονται το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Ιορδανία.
Η Chevron και οι συνεργάτες της Leviathan NewMed Energy και Ratio Energies  σχεδιάζουν να διπλασιάσουν σχεδόν την παραγωγή του πεδίου στα 21 με 24 bcm έως το 2027.
Εξετάζουν επίσης την κατασκευή μιας πλωτής εγκατάστασης υγροποιημένου φυσικού αερίου που θα επιτρέψει τις εξαγωγές του καυσίμου σε διεθνείς αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης.

Στην Αίγυπτο, η Chevron και ο συνεργάτης της Eni ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτό το έτος ότι είχαν κάνει μια ανακάλυψη αερίου στην υπεράκτια παραχώρηση Nargis την οποία θέλουν να διερευνήσουν περαιτέρω, ανέφεραν οι πηγές.
Η εταιρεία με έδρα το Σαν Ραμόν της Καλιφόρνια έγινε σημαντικός παραγωγός φυσικού αερίου στη λεκάνη του East Med το 2020 με την εξαγορά της Noble Energy 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης