Τελευταία Νέα

Αποθήκευση: Η μέγιστη ισχύς έγχυσης και η εγκατεστημένη χωρητικότητα όλων των ενεργειακών ομίλων - Πίνακας

Αποθήκευση: Η μέγιστη ισχύς έγχυσης και η εγκατεστημένη χωρητικότητα όλων των ενεργειακών ομίλων - Πίνακας
Αναλυτικός πίνακας για τα δεδομένα αποθήκευσης όλων των ενεργειακών εταιρειών
Σε αναμονή της πρώτης δημοπρασίας, όπως ανέφερε και ο ΥΠΕΝ, Κ. Σκρέκας σε συνέντευξή του στο WEN για έργα αποθήκευσης συνολικής ισχύος 450 MW βρίσκονται οι μεγάλοι ενεργειακοί όμιλοι. Θα λάβουν επενδυτική αλλά και ετήσια λειτουργική ενίσχυση για τα πρώτα δέκα χρόνια λειτουργίας τους.

Οι διαγωνισμοί εντάσσονται, καθώς θα ακολουθήσει και δεύτερος, στο εγκεκριμένο κονδύλι της τάξης των 341 εκατ. ευρώ που διασφάλισε η χώρας μας από την ΕΕ για στήριξη έργων 900 MW.

H αποθήκευση είναι μείζονος σημασίας, καθώς εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου των ΑΠΕ, προβλεψιμότητα για συμμετοχή στην χονδρεμπορική και ευελιξία για τα PPAs. Όλοι ποντάρουν ότι είναι η τεχνολογία που θα δώσει την λύση στο πρόβλημα της στοχαστικότητας.

Όπως αναφέρεται στην «Καθημερινή» της Κυριακής, στην πρώτη γραμμή της κούρσας για την νέα τεχνολογία της αποθήκευσης βρίσκονται, η Τέρνα Ενεργειακή με έργα συνολικής ισχύος άνω των 3 GW, η Πορτογαλική EDPR με ισχύ 1,3 GW , η Mytilineos με ισχύ 1,1 GW και  η ΔΕΗ Ανανεώσιμες με ισχύ άνω του 1 GW. Η λίστα των αδειών της ΡΑΕ περιλαμβάνει επίσης έργα ισχύος άνω των 300 MW και έως 880 MW από τους ομίλους Motor Oil, Ιntrakat , Ρόκας, Ελλακτωρ , Κοπελούζους, Kiffer, Green Progressive, τις γαλλικές εταιρίες EDF, ΑKUO Εnergy και Voltalia, την ιταλική Enel, ενώ συμμετέχει και ένας μεγάλος ακόμη αριθμός ελληνικών και ξένων εταιριών με μικρότερης ισχύος έργα.

Αναλυτικά η μέγιστη ισχύς έγχυσης και η εγκατεστημένη χωρητικότητα


11_7.png



122.png


113_1.png


114_1.png


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης