Τελευταία Νέα

Orsted και Acciona συνεργάζονται για πιο προσιτή υπεράκτια αιολική ενέργεια, με μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα

Orsted και Acciona συνεργάζονται για πιο προσιτή υπεράκτια αιολική ενέργεια, με μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα
Ο στόχος της συνεργασίας μας είναι να μεταφέρουμε την αιολική ενέργεια από το στάδιο της καινοτομίας στο στάδιο της εκβιομηχάνισης, δήλωσε ο Rasmus Errboe, επικεφαλής της Orsted, στο Reuters
Η δανέζικη ενεργειακή εταιρεία Orsted και ο ισπανικός όμιλος μηχανικών Acciona θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν νέα θεμέλια για πλωτές υπεράκτιες ανεμογεννήτριες που μειώνουν το κόστος και μειώνουν τα αποτυπώματα άνθρακα, δήλωσαν οι δύο εταιρείες την Τετάρτη 19/4 στο Reuters.

Η τεχνολογία πλωτής αιολικής ενέργειας, που θεωρείται το τελευταίο σύνορο στην υπεράκτια αιολική βιομηχανία, έχει κερδίσει έδαφος σε μέρη της Ευρώπης, της Ασίας και αλλού, αν και το κόστος είναι ακόμα υψηλό σε σύγκριση με εγκαταστάσεις που βρίσκονται στη στεριά ή στον βυθό της θάλασσας.

Από την καινοτομία στην εκβιομηχάνιση

«Ο στόχος της συνεργασίας μας με την Acciona είναι να μεταφέρουμε την αιολική ενέργεια από το στάδιο της καινοτομίας στο στάδιο της εκβιομηχάνισης», δήλωσε ο Rasmus Errboe, επικεφαλής της ευρωπαϊκής λειτουργίας της Orsted, σε κοινή δήλωση με την ισπανική εταιρεία ανάπτυξης αιολικών πάρκων.
«Η προώθηση της τεχνολογίας πλωτής αιολικής ενέργειας και η διάθεσή της στην αγορά είναι ένας βασικός στρατηγικός στόχος... και οι συνεργασίες στην αλυσίδα εφοδιασμού είναι ο τρόπος για να γίνει αυτό ακριβώς», είπε.

Η Orsted και η Acciona θα διερευνήσουν τη χρήση βιοτσιμέντου ουδέτερου σε άνθρακα, βιοσκυροδέματος και άλλων υλικών και λύσεων που υποστηρίζουν τη βιοποικιλότητα και τη μείωση του άνθρακα, ανέφεραν οι εταιρείες.
«Αυτή η συμμαχία θα μας βοηθήσει να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της επιχείρησής μας ως προμηθευτή υπεράκτιων πλατφορμών για τη βιομηχανία αιολικής ενέργειας», δήλωσε ο Huberto Moreno, επικεφαλής του κατασκευαστικού τμήματος της Acciona.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης