Ενέργεια

Baker Hughes: Στα 289 εκατ. δολ. τα προσαρμοσμένα κέρδη το πρώτο τρίμηνο

Baker Hughes: Στα 289 εκατ. δολ. τα προσαρμοσμένα κέρδη το πρώτο τρίμηνο

Ξεπέρασε τις προβλέψεις

 

Η Baker Hughes ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου, καθώς η αύξηση των τιμών του πετρελαίου ενίσχυσε τη ζήτηση για τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες της, οδηγώντας τις μετοχές της εταιρείας πετρελαιοειδών υψηλότερα.

Οι αγορές πετρελαίου ήταν ασταθείς, υποχωρώντας τον περασμένο μήνα λόγω ανησυχιών για τραπεζική κρίση και οικονομικές αναταραχές, προτού ανακάμψουν από την αιφνιδιαστική μείωση της παραγωγής από τα μέλη του ΟΠΕΚ+ και την ισχυρή ζήτηση στην Κίνα.
«Παραμένουμε αισιόδοξοι για τις προοπτικές για τις ενεργειακές υπηρεσίες», παρά την αστάθεια της τιμής του πετρελαίου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Baker Hughes, Lorenzo Simonelli.

Οι δαπάνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο γίνονται «λιγότερο ευαίσθητες στις διακυμάνσεις των τιμών των εμπορευμάτων», πρόσθεσε, επισημαίνοντας παράγοντες όπως η ανάπτυξη έργων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Οι μετοχές της Baker Hughes σημείωσαν άνοδο 2,5% στις αρχές της διαπραγμάτευσης στα 30,30 δολάρια.

Υποχώρηση τιμών

Οι πρόσφατες μειώσεις στις παγκόσμιες τιμές LNG είναι «καθαρά θετικές» για τον κλάδο, υποστηρίζοντας τη ζήτηση, είπε ο Simonelli. Αναμένει ότι μεταξύ 65 και 115 εκατομμυρίων τόνων μελλοντικής παραγωγής θα εγκριθούν το 2023.

Εν τω μεταξύ, η Baker Hughes μείωσε την πρόβλεψη της για την αύξηση των δαπανών στις γεωτρήσεις και τις ολοκληρώσεις στη Βόρεια Αμερική για το έτος.

Συνολικά, η εταιρεία αναμένει διψήφια αύξηση των δαπανών από τις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου¨αυτό το έτος και έσοδα για ολόκληρο το έτος μεταξύ 24 και 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από 21,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ήταν 289 εκατομμύρια δολάρια, ή 28 σεντς ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, ξεπερνώντας την εκτίμηση της Wall Street για 26 σεντς ανά μετοχή, αλλά χαμηλότερα από 38 σεντς το προηγούμενο τρίμηνο.

Η Baker Hughes είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία παροχής υπηρεσιών πετρελαιοειδών που αναφέρει. Η SLB, η μεγαλύτερη του κλάδου, anakoin;vneiw την Παρασκευή και η Halliburton την Τρίτη.

www.worldenegrynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης