Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Μιχ. Κατρίνης: «Κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή με προγραμματική σύγκλιση και συμφωνία»

Μιχ. Κατρίνης: «Κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή με προγραμματική σύγκλιση και συμφωνία»

 To ΠΑΣΟΚ είναι κάθετο σε ζητήματα αρχής και στέκεται απέναντι σε όλους όσοι προσβάλλουν τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του δήλωσε για την υπόθεση Γεωργούλη

 

Μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας δεν μπορεί να υπηρετηθεί από πρόσωπα, τα οποία έχουν κριθεί και έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους δήλωσεο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη.

Για τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:

Ο πρωθυπουργός εξαρχής μίλησε για δεύτερες –υπονοώντας ακόμη και τρίτες- κάλπες, μέχρι επίτευξης της αυτοδυναμίας, γιατί ο μοναδικός του σκοπός είναι να παραμείνει στη θέση του Πρωθυπουργού.

Η αυτοδύναμη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, ωστόσο, κρίθηκε και αξιολογήθηκε από τους πολίτες σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητά της στα ζήτημα της καθημερινότητας.

Η όλη στρατηγική του συγκρούστηκε μετωπικά με την πραγματικότητα, το τραγικό βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη.

Οι πολίτες αισθάνονται εγκλωβισμένοι, επειδή από τη μία πλευρά υπάρχει η ΝΔ που επιδιώκει αλαζονικά την αυτοδυναμία και από την άλλη υπάρχει ένας ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει την στρατηγική του.

Το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, υπογραμμίζει πως υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την πρώτη κιόλας Κυριακή των εκλογών, αν και εφόσον υπάρξει σύγκλιση στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών θέσεων.

Παραδείγματος χάρη, έχει το πολιτικό σθένος η κυβέρνηση να αποδεχθεί την τραγική διαχείριση του ΕΣΥ, το οποίο βρίσκεται υπό διάλυση, εξαιτίας των πολιτικών της;

Θα δεχτεί ο κ. Μητσοτάκης ότι όλοι οι νόμοι που έχει φέρει η κυβέρνησή του, για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας απέτυχαν, έχοντας οδηγήσει σε αδιέξοδο τους πολίτες;

Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες γνωρίζουν πως η εποχή των αλαζονικών διλλημάτων τύπου «ή εμείς ή το χάος» έχει τελειώσει.

Το έχουμε αντιληφθεί όλοι οι υπόλοιποι, πλην της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη.

Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ τονίζει, πως μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας δεν μπορεί να υπηρετηθεί από πρόσωπα, τα οποία έχουν κριθεί και έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους.

Και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται, τόσο ο κ. Μητσοτάκης, όσο και ο κ. Τσίπρας, οι οποίοι έχουν ξεκάθαρα αποτύχει.


Για την υπόθεση Γεωργούλη και την χυδαία ανάρτηση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε:

To ΠΑΣΟΚ είναι κάθετο σε ζητήματα αρχής και στέκεται απέναντι σε όλους όσοι προσβάλλουν τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του.

Σε αυτό το πλαίσιο, προφανώς, στηλιτεύουμε και όσους/ όσες προσπαθούν να συγκαλύψουν ή να δικαιολογήσουν ποινικές συμπεριφορές.

Η υπόθεση Γεωργούλη είναι μια υπόθεση που έχει σοβαρά ποινικά χαρακτηριστικά και αυτό που προέχει να αναδειχθεί, είναι το θάρρος της καταγγέλλουσας, η οποία αποτελεί και το θύμα των αποτρόπαιων πράξεων του ευρωβουλευτή.

Επιπλέον, θα πρέπει το κόμμα στο οποίο ανήκε μέχρι πριν από λίγες ημέρες ο δράστης, να πει ευθέως αν γνώριζε καιρό, τώρα, την υπόθεση και αν είχε πράξει τα δέοντα σε σχέση με αυτόν.

Κάθε προσπάθεια εκ των υστερών συμψηφισμού ή δικαιολόγησης των πράξεών του από τον οποιοδήποτε ή την οποιαδήποτε είναι ανεπίτρεπτες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης