Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτώση 2,5% για το πετρέλαιο - Στα 81 δολ. κινείται το brent, στα 77 δολ. το αργό

Πτώση 2,5% για το πετρέλαιο - Στα 81 δολ. κινείται το brent, στα 77 δολ. το αργό

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων οι τιμές

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων την Πέμπτη, καθώς οι προσδοκίες για αύξηση του δολαρίου και των επιτοκίων αντιστάθμισαν τα χαμηλότερα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.

Περί τις 21:30 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 2,7 %, στα 80,86 δολ. το βαρέλι ενώ το West Texas Intermediate (WTI) έχανε 2,6%, στα 77,05 δολάρια το βαρέλι.

Και τα δύο μετά από πτώση 2% την Τετάρτη, βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Μαρτίου, λίγο πριν από μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση μείωσης της παραγωγής του ΟΠΕΚ+, αλλά δεν έχουν εξαλειφθεί όλα τα κέρδη.

Οι αγορές μετοχών, που συχνά κινούνται παράλληλα με τις τιμές του πετρελαίου, υποχώρησαν μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Tesla και άλλων εταιρειών, ενώ ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ αυξήθηκε περίπου 0,2% αυτή την εβδομάδα, βάζοντας τον στην πορεία για την ισχυρότερη εβδομάδα από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η ενίσχυση του δολαρίου καθιστά το πετρέλαιο πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Αν και ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε μέτρια την περασμένη εβδομάδα, η απασχόληση εξακολουθεί να είναι ισχυρή και μια δημοσκόπηση του Reuters σε οικονομολόγους έδειξε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι πιθανό να επιτύχει μια τελική άνοδο των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Μάιο.

Στη Βρετανία, ο επίμονος διψήφιος πληθωρισμός ενίσχυσε επίσης τις προσδοκίες για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας.

Εν τω μεταξύ, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,6 εκατομμύρια βαρέλια καθώς οι εργασίες διυλιστηρίων και οι εξαγωγές αυξήθηκαν, ενώ τα αποθέματα βενζίνης εκτινάχθηκαν απροσδόκητα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Από την πλευρά της προσφοράς, η φόρτωση πετρελαίου από τα δυτικά λιμάνια της Ρωσίας τον Απρίλιο είναι πιθανό να αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο από το 2019, δήλωσαν πηγές εμπορικές και ναυτιλιακές πηγές.

Το Πακιστάν έκανε την πρώτη του παραγγελία για ρωσικό αργό με έκπτωση στο πλαίσιο μιας νέας συμφωνίας που θα μπορούσε να καλύπτει 100.000 βαρέλια την ημέρα, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης