Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αποκαταστάθηκε η εισαγωγή φορτίων LNG της Ινδίας από την γερμανική Sefe

tags :
Αποκαταστάθηκε η εισαγωγή φορτίων LNG της Ινδίας από την γερμανική Sefe
Η Sefe είχε σταματήσει να προμηθεύει LNG στην ινδική εταιρεία τον Μάιο του περασμένου έτους για να καλύψει τη δική της ζήτηση

Η ινδική εταιρεία φυσικού αερίου GAIL (India) Ltd θα λάβει 4 φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τη γερμανική Sefe τον Μάιο, ισοδύναμα με τους όγκους που έπαιρνε στο πλαίσιο συμφωνίας με την Gazprom, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Sandeep Gupta.

Η επανέναρξη των προμηθειών από τη Sefe είναι ζωτικής σημασίας για την GAIL, η οποία ανέφερε πτώση σχεδόν 93% στα κέρδη τριμήνου του Δεκεμβρίου λόγω των χαμηλότερων πωλήσεων φυσικού αερίου που προκλήθηκαν από διακοπές εφοδιασμού. Η GAIL συμφώνησε σε 20ετή συμφωνία αγοράς LNG με τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom (GAZP.MM) το 2012. Η συμφωνία υπεγράφη με την Gazprom Marketing και τη Σιγκαπούρη (GMTS) για ετήσιες αγορές κατά μέσο όρο 2,5 εκατομμυρίων τόνων LNG.

Σημειώνεται ότι εκείνη την περίοδο, το GMTS ήταν μονάδα της Gazprom Germania, που τώρα ονομάζεται Sefe, αλλά η η ρωσική μητρική εταιρεία εγκατέλειψε την ιδιοκτησία της Sefe μετά την επιβολή κυρώσεων από τη Δύση στη Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία πέρυσι. Η Sefe είχε σταματήσει να προμηθεύει LNG στην ινδική εταιρεία τον Μάιο του περασμένου έτους για να καλύψει τη δική της ζήτηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης