Τελευταία Νέα
Ενέργεια

IEF για Πρόκληση Διαχείρισης Άνθρακα (ΗΠΑ): Μεγάλο βήμα προς την διαχείριση - μείωση του άνθρακα

IEF για Πρόκληση Διαχείρισης Άνθρακα (ΗΠΑ): Μεγάλο βήμα προς την διαχείριση - μείωση του άνθρακα
Για να επιτευχθούν οι κλιματικοί στόχοι, ωστόσο, η ανάπτυξη πρέπει να φτάσει τους 5,6 γιγατόνους CO2 ετησίως έως το 2050, σύμφωνα με έκθεση της IEF.

Η Πρόκληση Διαχείρισης Άνθρακα (Carbon Management Challenge - CMC) που ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός στη μάχη κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, σύμφωνα με τον Joseph McMonigle, Γενικό Γραμματέα του IEF.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ενώθηκε με άλλους ηγέτες στο Forum των Μεγάλων Οικονομιών την Πέμπτη για να ανακοινώσει την Πρόκληση Διαχείρισης Άνθρακα για να επιταχύνει τις τεχνολογίες δέσμευσης, αφαίρεσης, χρήσης και αποθήκευσης άνθρακα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
«Το IEF είναι στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξει την Πρόκληση Διαχείρισης Άνθρακα και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τις 72 χώρες μέλη μας για να σημειώσουμε πραγματική πρόοδο εδώ», είπε ο κ. McMonigle.

Τι είναι η Carbon Management Challenge 

H Carbon Management Challenge είναι μια πρωτοβουλία που ενθαρρύνει τις χώρες να επιταχύνουν γρήγορα έργα για τη μείωση των εκπομπών CO2 από τα ορυκτά καύσιμα.
«Μόλις μέρες αφότου οι υπουργοί Ενέργειας και Κλίματος της G7 δεσμεύτηκαν να καταργήσουν σταδιακά τις αμείωτες εκπομπές άνθρακα έως το 2050, είναι ζωτικής σημασίας να δεσμευτούμε επίσης για επενδύσεις σε τεχνολογίες μείωσης του άνθρακα», είπε ο κ. McMonigle.

"Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι να αποτρέψουμε την κλιματική κρίση μειώνοντας τις εκπομπές CO2, διατηρώντας ταυτόχρονα το βιοτικό μας επίπεδο μέσω προσιτής και αξιόπιστης ενέργειας.
Οι τεχνολογίες μείωσης του άνθρακα αφήνουν την ελπίδα να εξασφαλίσουμε και τους δύο αυτούς στόχους", πρόσθεσε.
Η IPCC και άλλοι ειδικοί συμφωνούν ότι ο κόσμος δεν μπορεί να επιτύχει τους κλιματικούς στόχους του Παρισιού χωρίς την ευρεία ανάπτυξη τεχνολογιών διαχείρισης άνθρακα.

Σήμερα, περίπου 40 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι άνθρακα δεσμεύονται ετησίως.

Για να επιτευχθούν οι κλιματικοί στόχοι, ωστόσο, η ανάπτυξη πρέπει να φτάσει τους 5,6 γιγατόνους CO2 ετησίως έως το 2050, σύμφωνα με έκθεση της IEF.
"Οι τεχνολογίες διαχείρισης άνθρακα δεν υποκαθιστούν την επιτάχυνση άλλων προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της κλιμάκωσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της πυρηνικής ενέργειας, και τον τερματισμό της αποψίλωσης των δασών.

Θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε τους διπλούς στόχους μας για την ασφάλεια του κλίματος και την ενεργειακή ασφάλεια πιο γρήγορα." είπε ο κ. McMonigle.
Το IEF εργάζεται για τεχνολογίες διαχείρισης άνθρακα στο πλαίσιο του Προγράμματός του Circular Carbon Economy για τρία χρόνια και έχει διοργανώσει δύο στρογγυλές τράπεζες υψηλού επιπέδου για το θέμα, με πιο πρόσφατη τον Φεβρουάριο του 2023.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης