Ενέργεια

Η EnBW δεσμεύεται για αγορά 6 bcm LNG από νέο τερματικό σταθμό της Stade

tags :
Η EnBW δεσμεύεται για αγορά 6 bcm LNG από νέο τερματικό σταθμό της Stade
Η Γερμανία αναπτύσσει εγκαταστάσεις εισαγωγής LNG για να βοηθήσει να απομακρυνθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Η γερμανική εταιρεία κοινής ωφελείας EnBW ανακοίνωσε την Τρίτη 25/4 ότι θα διπλασιάσει την ετήσια δέσμευσή της για αγορές σε 6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από έναν τερματικό σταθμό που σχεδιάζεται στο λιμάνι του ποταμού Έλβα από την Stade, σύμφωνα με το Reuters.

Η Γερμανία αναπτύσσει εγκαταστάσεις εισαγωγής LNG για να βοηθήσει να απομακρυνθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Η τελική επενδυτική απόφαση για το Hanseatic Energy Hub (HEH) της Stade αναμένεται στα μέσα του 2023.
Οι διαχειριστές λένε ότι ο προγραμματισμένος κόμβος ξηράς θα μπορούσε να είναι έτοιμος από το 2026 με δυνατότητα επαναεριοποίησης 13,3 bcm ετησίως.

«Το LNG είναι σημαντικό για την αύξηση της παροχής φυσικού αερίου στη Γερμανία στο μεσοδιάστημα προς την ενεργειακή μετάβαση και για την κατασκευή της γέφυρας για την παροχή πράσινης ενέργειας», ανέφερε σε δήλωση η EnBW.
«Όλες οι κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν περιλαμβάνουν την ευκαιρία για μετάβαση στην αμμωνία ως πηγή ενέργειας με βάση το υδρογόνο σε μεταγενέστερη ημερομηνία», πρόσθεσε.

Συμφωνίες αγοράς

Η Stade, η οποία τον Ιανουάριο έλαβε δεσμεύσεις από την κρατικά ελεγχόμενη Sefe να αγοράζει 4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα LNG ετησίως από το 2027, έχει πλέον κλείσει το 80% της παραγωγικής της ικανότητας.
Η Stade υποστηρίζεται από τον βελγικό όμιλο δικτύων μεταφοράς αερίου Fluxys, την ελβετική επενδυτική εταιρεία Partners Group, τον γερμανικό όμιλο logistics Bus και την εταιρεία χημικών Dow.

Πριν από τη χερσαία εγκατάσταση, ένας πλωτός τερματικός σταθμός LNG (FSRU) που χρηματοδοτείται από το γερμανικό κράτος αναμένεται στο Stade πριν από το τέλος του 2023.
Είναι ένα από τα έξι τέτοια πλοία σε τέσσερις τοποθεσίες που θα παρασύρουν τη γερμανική βιομηχανία και τους καταναλωτές μέχρι να κατασκευαστούν σταθεροί τερματικοί σταθμοί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης