H2Green Steel: Στόχος η έναρξη παραγωγής με υδρογόνο το 2025

H2Green Steel: Στόχος η έναρξη παραγωγής με υδρογόνο το 2025
Η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή στα τέλη του 2025 και μια άνοδο το 2026, ανέφερε η H2 Green Steel σε δήλωση στο Reuters.
Η σουηδική εταιρεία παραγωγής χάλυβα H2 Green Steel επιδιώκει να συγκεντρώσει περισσότερα από 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια μετοχικής χρηματοδότησης για το εργοστάσιο σιδήρου, χάλυβα και υδρογόνου στο Boden, ανακοίνωσε η εταιρεία σύμωνα με το Reuters. 

Η H2 Green Steel, που δημιουργήθηκε το 2021, αναπτύσσει επί του παρόντος το εργοστάσιο άμεσου μειωμένου σιδήρου (DRI) στο Boden, το οποίο αναμένεται να τροφοδοτείται από μονάδες υδρογόνου που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ.

Η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή στα τέλη του 2025 και να την ανεβάσει το 2026, ανέφερε η H2 Green Steel σε δήλωση στο Reuters.
Οι Financial Times, οι οποίοι αναφέρθηκαν πρώτοι για τη χρηματοδότηση, ανέφεραν ότι η H2 Green Steel συνεργάζεται με συμβούλους της Morgan Stanley, η οποία ερωτώμενη απο το Reuters, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η H2 Green Steel είπε στους FT ότι είχε ξεκινήσει το τελευταίο μέρος της στρατηγικής χρηματοδότησής της για να συγκεντρώσει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων 3,5 δισεκατομμυρίων χρέους, ανέφερε η εφημερίδα.
Η εταιρεία στοχεύει 5 εκατομμύρια τόνους σε ετήσια παραγωγή έως το 2030, κάτι που θα μπορούσε να μειώσει κατά 95% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε σύγκριση με την κανονική παραγωγή χάλυβα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης