Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: Πτώση 1,5% για τον S&P στις 4.071 μονάδες - Η τεχνική εικόνα

Wall: Πτώση 1,5% για τον S&P στις 4.071 μονάδες - Η τεχνική εικόνα

343 μονάδες έχασε ο ο Dow

 

Απώλειες στη Wall Street την Τρίτη καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για τον ευρύτερο τομέα.


Ο Dow Jones υποχώρησε 343 μονάδες, ή 1,01% στις 33.531 μονάδες.
Ο S&P 500 έχασε 1,58% στις 4.071 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,8% στις 650,92 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,98% στις 11.799 μονάδες.

Οι μετοχές της First Republic Bank υποχώρησαν περισσότερο από 40% αφού η περιφερειακή τράπεζα δημοσίευσε τα τελευταία τριμηνιαία της αποτελέσματα, αργά τη Δευτέρα λέγοντας ότι οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 40% στα 104,5 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, αλλά έκτοτε έχουν σταθεροποιηθεί. Η First Republic θα περιορίσει επίσης τα έξοδα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του αριθμού των εργαζομένων κατά 20% έως 25% το δεύτερο τρίμηνο. Το Bloomberg News ανέφερε την Τρίτη ότι η τράπεζα προσπαθούσε να πουλήσει δάνεια και τίτλους έως και 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αναδιαρθρώσει τον ισολογισμό της.


Τεχνική Ανάλυση S&P σύμφωνα με την Credit Suisse

Wall_8.JPG


O S&P τεστάρει τα πρόσφατα χαμηλά του με επομενη ισχυρή στήριξη στις 4.044 μονάδες, που βρίσκεται ο ΚΜΟ των 63 ημερών.
Επόμενο σημείο οι 4.028 - 32 μονάδες.

Η περιφερειακή τράπεζα παρακολουθήθηκε στενά μετά την ανησυχία των επενδυτών ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την ίδια μοίρα με τη Silicon Valley Bank και την Signature Bank, των οποίων το κλείσιμο πυροδότησε μια κρίση τον περασμένο μήνα. Οι μετοχές της First Republic έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 90% μέχρι στιγμής φέτος.

Τόσο το SPDR S&P Regional Banking ETF όσο και το SPDR S&P Bank ETF έχασαν περισσότερο από 3% καθώς τα οικονομικά μεγέθη επιβάρυναν την αγορά.
Western Alliance Bancorp και PacWest υποχώρησαν 7% και 8%, αντίστοιχα, ενώ η Charles Schwab έχασε σχεδόν 4%. Η αγορά υποχώρησε καθώς οι μετοχές της First Republic σημείωσαν νέα χαμηλά στις απογευματινές συναλλαγές.

«Για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε αυτή η σεζόν αποτελεσμάτων είδαμε στην πραγματικότητα την αντίδραση της αγοράς», δήλωσε ο Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην B. Riley Wealth Management.

Οι traders ανησυχούσαν επίσης για μια απογοητευτική έκθεση αποτελεσμάτων από την UPS, η οποία μειώθηκε κατά 9% αφού η εταιρεία έχασε τις προσδοκίες και η διοίκηση είπε ότι οι όγκοι πωλήσεων ήταν - και θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι - υπό πίεση. Η PepsiCo, από την άλλη πλευρά, σημείωσε άνοδο άνω του 2% σε μεγέθη καλύτερα από τα αναμενόμενα.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης