Ενέργεια

Tokyo Gas: Κέρδη ρεκόρ 2,1 δισεκ. δολαρίων το 2022/23, αναμένει πτώση 64% το 2024

tags :
Tokyo Gas: Κέρδη ρεκόρ 2,1 δισεκ. δολαρίων το 2022/23, αναμένει πτώση 64% το 2024
Η Tokyo Gas χαιρέτισε τη συμφωνία των 7 ισχυροτέρων κρατών της γης (G7) για επενδύσεις σε φυσικό αέριο, σύμφωνα με το Reuters γιατί θα συνεχίσει να επενδύει στο αέριο
Η Tokyo Gas χαιρέτισε τη συμφωνία των 7 ισχυροτέρων κρατών της γης (G7) για επενδύσεις σε φυσικό αέριο, την ώρα που σημειώνει καθαρά κέρδη ρεκόρ για το οικονομικό έτος 2022/23 λόγω των ισχυρότερων τιμών LNG, αν και προειδοποίησε για πτώση κερδών για φέτος.
Η Ιαπωνία φιλοξένησε τη συνάντηση των υπουργών της G7 για το κλίμα, την ενέργεια και το περιβάλλον στο Σαπόρο, η οποία συμφώνησε ότι οι επενδύσεις στον τομέα του φυσικού αερίου μπορεί να είναι κατάλληλες - εάν είναι σύμφωνες με τους κλιματικούς στόχους - για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων ενεργειακών ελλείψεων.

Συνθετικά καύσιμα και αέριο

"Η συμφωνία της G7 παρείχε ορισμένα θετικά σημεία για εμάς", δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών Hirofumi Sato σε συνέντευξη, σημειώνοντας την αναγνώριση της χρησιμότητας των συνθετικών καυσίμων ως παράδειγμα.
«Είναι επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός ότι συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο ένα ορισμένο επίπεδο επένδυσης στο φυσικό αέριο», είπε, προσθέτοντας ότι, ο μεγαλύτερος αγοραστής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Ιαπωνίας, σχεδιάζει να συνεχίσει να επενδύει σε υποδομές φυσικού αερίου στην Ασία και σχιστολιθικό αέριο των ΗΠΑ.

Η Tokyo Gas διαθέτει LNG και άλλα ενεργειακά περιουσιακά στοιχεία παγκοσμίως, τα οποία τη βοηθούν να διαφοροποιήσει τα έσοδα και τις πηγές εφοδιασμού, καθώς η Ιαπωνία χρειάζεται να εισάγει σχεδόν όλους τους ενεργειακούς πόρους της.
Τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν σε ρεκόρ 281 δισεκατομμυρίων γιεν (2,1 δισεκατομμύρια δολάρια) το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου από 96 δισεκατομμύρια γεν ένα χρόνο νωρίτερα, υποστηριζόμενα από τις υψηλότερες τιμές πώλησης LNG και την υποτίμηση του γιεν έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Πτώση 64% το 2024

Οι τιμές του LNG αυξήθηκαν σε επίπεδο ρεκόρ τον Αύγουστο του 2022, αφού η Ρωσία περιόρισε τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη ως απάντηση στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν για την εισβολή της στην Ουκρανία.
Ωστόσο, για το 2024, ο κορυφαίος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ιαπωνίας προέβλεψε πτώση 64% στα κέρδη στα 100 δισεκατομμύρια γιεν λόγω ασθενέστερων όγκων πωλήσεων φυσικού αερίου πόλης και χαμηλότερες πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας.

Η πρόβλεψη βασίστηκε στην υπόθεση ότι θα συνεχίσει να διατηρεί τα περιουσιακά της στοιχεία φυσικού αερίου στην Αυστραλία, τα οποία σκοπεύει να πουλήσει, είπε ο Sato, προσθέτοντας ότι χρειάζεται χρόνος και δεν είναι σαφές πότε θα μπορέσειι να κλείσει μια συμφωνία.
Η Tokyo Gas σχεδιάζει να διατηρήσει αμετάβλητη την πληρωμή μερίσματος για ολόκληρο το έτος στα 65 γιεν ανά μετοχή για το 2023 και να αγοράσει ξανά έως και 12,2% των μετοχών της, αξίας 113 δισεκατομμυρίων γιεν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης