Ενέργεια

Εnagas: Εγκαίνια τον Ιούλιο για τον τερματικό σταθμό El Musel - Τα βασικά οφέλη

Εnagas: Εγκαίνια τον Ιούλιο για τον τερματικό σταθμό El Musel - Τα βασικά οφέλη
Η εγκατάσταση θα μπορούσε να συνεισφέρει έως και 8 bcm χωρητικότητας LNG ετησίως στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης

H ισπανική εταιρεία Enagas σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία τον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου El Musel στη Χιχόν τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με το Lngprime.

Στην τριμηνιαία της έκθεση, η Enagas γνωστοποίησε την προσέλκυση ενδιαφέροντος από 16 εταιρείες για υπηρεσίες logistics στον εν λόγω τερματικό σταθμό. «Η εμπορική λειτουργία του τερματικού σταθμού, που αποτελεί μέρος του κυβερνητικού σχεδίου περισσότερης ενεργειακής ασφάλειας, έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο και θα ενισχύσει τον ενεργειακό εφοδιασμό μέσω αποθήκευσης και εισαγωγής LNG», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα οφέλη του τέρμιναλ

Σύμφωνα με την Enagas, η εγκατάσταση θα μπορούσε να συνεισφέρει έως και 8 bcm χωρητικότητας LNG ετησίως στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης. Θα επιτρέψει τον ελλιμενισμό σκαφών χωρητικότητας μεταξύ 50.000 cbm και 266.000 cbm. Επίσης, ο τερματικός σταθμός LNG διαθέτει δύο δεξαμενές χωρητικότητας 150.000 cbm η καθεμία και δύο θέσεις φόρτωσης δεξαμενόπλοιων με μέγιστη χωρητικότητα 9 GWh/d και μέγιστη χωρητικότητα εκπομπών 800.000 Nm3/h.

Η Enagas σύναψε επίσης πρόσφατα συμφωνία για την πώληση του μεριδίου του 25% του τερματικού σταθμού LNG στην Reganosa για 95 εκατομμύρια ευρώ (104,7 εκατομμύρια δολάρια).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης