Ενέργεια

TotalEnergies: Πτώση κερδών α' τριμήνου 27%, στα 6,5 δισ. δολάρια - Ποια πρόταση εξαγοράς δέχθηκε

TotalEnergies: Πτώση κερδών α' τριμήνου 27%, στα 6,5 δισ. δολάρια - Ποια πρόταση εξαγοράς δέχθηκε
Η εταιρεία αρχικά σχεδίαζε να διαχωρίσει την επιχείρηση, αλλά είπε ότι η πώληση στη Suncor θα ήταν πιο απλή και η τιμή ήταν συγκρίσιμη με τις δικές της αποτιμήσεις, σύμφωνα με το Reuters
Η TotalEnergies ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της για το πρώτο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 27% στα 6,5 δισ. δολάρια, λόγω των χαμηλότερων τιμών της ενέργειας και πως αποδέχθηκε την Πέμπτη 27/4 ότι την προσφορά της Suncor Energy για το κομμάτι των δραστηριοτήτων της στον Καναδά αντί 4,1 δισ. δολαρίων, με πιθανές πρόσθετες πληρωμές έως και 450 εκατομμύρια δολάρια.
Η εταιρεία αρχικά σχεδίαζε να διαχωρίσει την επιχείρηση, αλλά είπε ότι η πώληση στη Suncor θα ήταν πιο απλή και η τιμή ήταν συγκρίσιμη με τις δικές της αποτιμήσεις.

Πτώση κερδών

Λαμβάνοντας υπόψη την πώληση, η οποία αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου, σχεδιάζει να διανείμει τουλάχιστον το 40% των ταμειακών ροών που δημιουργήθηκαν φέτος στους μετόχους μέσω επαναγοράς μετοχών ή ειδικού μερίσματος.
Εμμένει στα σχέδια για επαναγορά μετοχών έως και 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο, όπως και το πρώτο τρίμηνο.
1_56.PNG
Επιβεβαίωσε επίσης ότι αναμένει καθαρές επενδύσεις 16-18 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος, συμπεριλαμβανομένων 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για ενέργειες χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
Αφότου η ευρωπαϊκή ικανότητα διύλισης παρεμποδίστηκε από τις γαλλικές απεργίες το πρώτο τρίμηνο, η TotalEnergies αναμένει ότι οι εγκαταστάσεις της θα αυξηθούν πάνω από 80%.

H μείωση των περιθωρίων κέρδους

Τα περιθώρια για τη διύλιση ντίζελ, ωστόσο, θα μειωθούν καθώς οι κινεζικές εξαγωγές αυξάνονται και η ενέργεια από τη Ρωσία βρίσκει νέους αγοραστές για να αντικαταστήσει τους δυτικούς αγοραστές στους οποίους βασιζόταν η χώρα μέχρι την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.
Σε αντίθεση με πολλές άλλες ενεργειακές η TotalEnergies έχει διατηρήσει ορισμένες από τις επενδύσεις της στη Ρωσία.
Ωστόσο, κατέγραψε απομειώσεις αξίας 14,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις ρωσικές συμμετοχές της το 2022.

Η TotalEnergies δήλωσε την Πέμπτη ότι αναμένει ότι η παραγωγή και οι πωλήσεις φυσικού αερίου της θα αυξηθούν καθώς ξεκινούν έργα στο Ομάν και τη Νορβηγία και καθώς ο τερματικός σταθμός εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Freeport στις Ηνωμένες Πολιτείες επανέρχεται στο διαδίκτυο.
Η τιμή της μετοχής της TotalEnergies υποχώρησε περίπου 1% στις αρχές της διαπραγμάτευσης, σε συμφωνία με τις πτώσεις σε ολόκληρο τον κλάδο και τις σχετικά αδύναμες τιμές του πετρελαίου.

www.worldenrergynews.g

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης