Γερμανοί συνδικαλιστές «φωνάζουν» για επέκταση των ΑΠΕ

Γερμανοί συνδικαλιστές «φωνάζουν» για επέκταση των ΑΠΕ
Το βασικό αίτημα της IG Metall Coast

Οι Γερμανοί συνδικαλιστές έχουν ζητήσει την ταχεία επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να διατηρηθούν χαμηλές οι τιμές του ρεύματος και να προσελκύσουν τη βιομηχανία στη χώρα, μεταδίδει το Renewsbiz.

Η IG Metall Coast δήλωσε ότι θέλει να οριστεί μια τιμή ηλεκτρικής ενέργειας για τις επιχειρήσεις, όπως συζητείται σε ομοσπονδιακό και κρατικό επίπεδο.

«Εάν δεν θέλουμε να διώξουμε τη βιομηχανία από τη χώρα, χρειαζόμαστε ένα μοντέλο στη Γερμανία που να διασφαλίζει ανταγωνιστικές τιμές για εταιρείες έντασης ενέργειας, όπως χαλυβουργεία ή διυλιστήρια κατά τη διάρκεια της μετάβασης», δήλωσε ο Daniel Friedrich, περιφερειακός διευθυντής της IG Metall Coast.  «Χωρίς βιομηχανία, μας λείπει μια σημαντική άγκυρα για την ευημερία στη χώρα μας» συμπλήρωσε.

Απαιτούνται επίσης χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για να μπορέσει το εργοστάσιο μπαταριών Northvolt να εγκατασταθεί στο Heide, είπε

«Αυτό απαιτεί την ταχεία και μαζική επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και ένα μέσο για τη μετάβαση», είπε ο Freidrich.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης