Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Η KKR θα επενδύσει 400 εκατ. δολάρια στην Serentica Renewable - Η μεγαλύτερη επένδυση στην Ινδία

Η KKR θα επενδύσει 400 εκατ. δολάρια στην Serentica Renewable - Η μεγαλύτερη επένδυση στην Ινδία
Η συμφωνία συμπεριλαμβάνεται στις μεγαλύτερες επενδύσεις βιομηχανικής απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές στην Ινδία μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το investing.com
Η παγκόσμια επενδυτική εταιρεία KKR υπέγραψε την τελική συμφωνία επένδυσης 400 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ στην πλατφόρμα απανθρακοποίησης της Serentica Renewable, όπως αναφέρει το investing.
«Αυτή η συμφωνία συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες επενδύσεις βιομηχανικής απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές στην Ινδία μέχρι σήμερα και προωθεί την παγκόσμια ατζέντα απανθρακοποίησης που βρίσκεται στο επίκεντρο της COP27 (2022 Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή),» δήλωσε ο Pratik Agarwal, Διευθυντής της Serentica Renewables.

Καθαρές λύσεις

Η Serentica επιδιώκει να προσφέρει λύσεις καθαρής ενέργειας όλο το εικοσιτετράωρο για βιομηχανικούς πελάτες μεγάλης κλίμακας, υψηλής έντασης ενέργειας.
Αυτό περιλαμβάνει την παροχή λύσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω μακροπρόθεσμων συμφωνιών αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τη στενή συνεργασία με τους πελάτες για να σχεδιάσουν τις διαδρομές τους προς την ηλεκτρική ενέργεια χωρίς όριο.

Επί του παρόντος, η εταιρεία έχει συνάψει τρεις μακροπρόθεσμες PPA και βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης έργων ηλιακής και αιολικής ενέργειας περίπου 1.500 MW σε διάφορες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των Karnataka, Rajasthan και Maharashtra.

Στόχοι

Ο μεσοπρόθεσμος στόχος της Serentica είναι να εγκαταστήσει 5.000 MW δυναμικότητας παραγωγής χωρίς άνθρακα σε συνδυασμό με διαφορετικές τεχνολογίες αποθήκευσης και να παρέχει πάνω από 16 δισεκατομμύρια μονάδες καθαρής ενέργειας ετησίως και να εκτοπίσει 20 εκατομμύρια τόνους εκπομπών CO2.

Η Serentica Renewables, η οποία ιδρύθηκε το 2022, κατέχεται κατά 100% από την Twinstar Overseas Ltd, η οποία κατέχει επίσης μερίδια ελέγχου στην Sterlite Power Transmission & Sterlite Technologies.

"Η επένδυσή μας στη Serentica αντανακλά την εμπιστοσύνη της KKR στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ινδίας και τη δέσμευσή μας να προωθήσουμε την ενεργειακή μετάβαση στην Ινδία", δήλωσε ο Hardik Shah, Συνεργάτης στην KKR.

Ασιατική στρατηγική

Η Standard Chartered Bank ενήργησε ως ο μοναδικός οικονομικός σύμβουλος της Serentica για αυτή τη συναλλαγή.
Η KKR πραγματοποιεί την επένδυσή της από τη στρατηγική της για τις υποδομές Ασίας-Ειρηνικού.

Η συναλλαγή στη Serentica σηματοδοτεί την τελευταία επένδυση της KKR στην Ινδία και στον τομέα των ΑΠΕ.
Από το 2011, η KKR έχει αναπτύξει πάνω από 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε ίδια κεφάλαια παγκοσμίως για επενδύσεις σε ΑΠΕ, όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια, που έχουν λειτουργική ικανότητα παραγωγής ενέργειας 23 GW, στις 31 Δεκεμβρίου 2021, ανέφερε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης