Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1% για τον Nasdaq και 1,1% για τον S&P και 4,2% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 1% για τον Nasdaq και 1,1% για τον S&P και 4,2% για τον energy sector
367 μονάδες έχασε ο Dow

Απώλειες στη Wall Street την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την τελευταία ανακοίνωση πολιτικής της Federal Reserve.

Ο Dow Jones υποχώρησε 367 μονάδες, ή 1,08% στις 33.684 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε επίσης 1,16% στις 4.119 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 4,2% στις 619,24 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 1,08% στις 12.080 μοναδες.

Μικρές και μεγάλες τράπεζες υποχώρησαν καθώς οι traders αμφισβήτησαν το μέλλον ορισμένων περιφερειακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μετά την κρίση που έπληξε τη Wall Street τον Μάρτιο. Οι περιφερειακές τράπεζες PacWest και Western Alliance είχαν διακόψει τις συναλλαγές τους μετά από πτώση άνω του 20%.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της JPMorgan Chase υποχώρησαν 1%, ανακτώντας μέρος από τα κέρδη της συνεδρίασης. Μια μέρα νωρίτερα, οι μετοχές της JPMorgan ανέβηκαν μετά την εξαγορά της περιφερειακής First Republic Bank. Άλλες μεγάλες τράπεζες, όπως η Goldman Sachs, η Bank of America και η Citigroup σημείωσαν επίσης πτώση άνω του 2,5%.

«Πιστεύουμε ότι οι ανησυχίες γύρω από τον τραπεζικό τομέα, σε συνδυασμό με την ανησυχία σχετικά με το ανώτατο όριο του χρέους - και το σημαντικότερο, την ανησυχία για την αβέβαιη μελλοντική πολιτική της Fed για τα επιτόκια - όλα συμβάλλουν σε αυτό το κλίμα αποφυγής κινδύνου. Έτσι, σε έναν τομέα όπως ο τραπεζικός που ήδη βρισκόταν υπό πίεση, βλέπουμε επίσης μεγαλύτερη ανησυχία εξαιτίας αυτών των άλλων παραγόντων», δήλωσε ο Greg Bassuk, Διευθύνων Σύμβουλος της AXS Investments.

Η διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της Fed, η οποία ξεκίνησε την Τρίτη, αναμένεται να ολοκληρωθεί με την κεντρική τράπεζα να ανακοινώνει άλλη μια αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης. Σύμφωνα με το FedWatch του Ομίλου CME, οι traders τιμολογούν με πιθανότητα 97% αύξησης των επιτοκίων. Οι επενδυτές θα αναζητήσουν ενδείξεις για το εάν η Fed θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια μετά από αυτή τη συνεδρίαση ή εάν θα ενισχύσει περαιτέρω τη νομισματική πολιτική για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Η στάθμιση του κλίματος την Τρίτη ήταν η είδηση από το Υπουργείο Οικονομικών ότι η χώρα μπορεί να φτάσει στο ανώτατο όριο του χρέους νωρίτερα από το αναμενόμενο. Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να εξαντλήσουν τα μέτρα για την εξόφληση των χρεών τους ήδη από την 1η Ιουνίου, νωρίτερα από την προθεσμία στα τέλη Ιουλίου που υπολόγιζε η Goldman.

Tα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας και τον κύκλο εργασιών για τον Μάρτιο έδειξαν σημάδια χαλάρωσης της αγοράς εργασίας. Τα ανοίγματα απασχόλησης έφθασαν στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τον Απρίλιο του 2021. Οι παραγγελίες για βιομηχανικά προϊόντα τον Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 0,9%, υποχωρώντας κάτω από τις προσδοκίες για αύξηση 1,3%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης