Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Αναθεωρεί στρατηγική η EnBW: Επενδύσεις 14 δισ. ευρώ εκτός πυρηνικών και άνθρακα ως το 2025

Αναθεωρεί στρατηγική η EnBW: Επενδύσεις 14 δισ. ευρώ εκτός πυρηνικών και άνθρακα ως το 2025
Η EnBW  θέλει εντός του 2023 να επανακαθορίσει την πορεία της μετά τη σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας και του άνθρακα, γράφει το Reuters
Η EnBW επανεξετάζει τη στρατηγική και το χαρτοφυλάκιό της, δήλωσε την Τετάρτη 3/5 ο διευθύνων σύμβουλος Andreas Schell, ο οποίος ηγείται της γερμανικής εταιρείας κοινής ωφελείας για περίπου μισό χρόνο, όπως αναφέρει το Reuters.
Η εταιρεία θέλει εντός του 2023 να επανακαθορίσει την πορεία της EnBW  μετά τη σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας και του άνθρακα, είπε ο Schell στους μετόχους σε μια ομιλία που πραγματοποιήθηκε στην ετήσια γενική συνέλευση του ομίλου.

«Για το σκοπό αυτό, ξεκινήσαμε τον καθορισμό στρατηγικής «EnBW 2030» προ εβδομάδων», είπε, προσθέτοντας ότι ο όμιλος σχειδάζει ακαθάριστες επενδύσεις 14 δισεκατομμυρίων ευρώ (15,4 δισεκατομμύρια δολάρια) μέχρι το 2025.
Είπε ότι αυτό περιελάμβανε μια αναθεώρηση των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου, τα οποία περιλαμβάνουν περιουσιακά στοιχεία παραγωγής ορυκτών καυσίμων καθώς και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προσθέτοντας ότι η οργάνωση της εταιρείας θα μπορούσε να προσαρμοστεί εάν χρειαστεί.

Η EnBW, η οποία πρόσφατα προώθησε τη σταδιακή κατάργηση των εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής της με καύση άνθρακα και είδε τον τελευταίο πυρηνικό σταθμό να τερματίζει την υπηρεσία στα μέσα Απριλίου, αυτή τη στιγμή επιδιώκει να πουλήσει δύο μειοψηφικά μερίδια στο δίκτυο υψηλής τάσης TransnetBW.
Τον Μάρτιο, η εταιρεία πούλησε μερίδιο 49,9% στο έργο υπεράκτιου αιολικού πάρκου He Dreiht ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ σε κοινοπραξία της Allianz Capital Partners, της Δανίας επενδυτή AIP Management και της Norges Bank.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης