Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Έκθεση για ΗΠΑ: Τα offshore αιολικά θα υπερβούν τα 51 GW - Επιτακτική η συνεργασία φορέων και κυβέρνησης

Έκθεση για ΗΠΑ: Τα offshore αιολικά θα υπερβούν τα 51 GW - Επιτακτική η συνεργασία φορέων και κυβέρνησης
Οι επενδυτικές ανακοινώσεις για μεγάλα υπεράκτια αιολικά εξαρτήματα υπερβαίνουν τα 1,7 δισ. δολάρια

Η Αμερικανική Ένωση Καθαρής Ενέργειας (ACP) δημοσίευσε μια έκθεση για την υπεράκτια αγορά αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ που αποκαλύπτει έναν αγωγό έργων σε 32 μισθώσεις άνω των 51 GW. Μάλιστα, η έκθεση υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν τα κράτη στην προώθηση των προμηθειών υπεράκτιων αιολικών στις ΗΠΑ.

Αν και οι ΗΠΑ υστερούν σε σχέση με την Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο όσον αφορά την εγκατεστημένη υπεράκτια αιολική δυναμικότητα, ο αυξανόμενος αριθμός αναπτυξιακών έργων σηματοδοτεί σημαντική πρόοδο σε έναν τομέα που πρόκειται να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στη δημιουργία ενός ενεργειακού συστήματος που τροφοδοτείται από καθαρή ενέργεια.

Από την πλευρά του, ο John Hensley, Αντιπρόεδρος Έρευνας & Αναλύσεων της ACP, δήλωσε: «Η αμερικανική υπεράκτια αιολική ενέργεια είναι ζωτικής σημασίας για την επιτάχυνση της ανάπτυξης καθαρής ενέργειας. Τα προτεινόμενα αυτά έργα μπορούν να δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και να βοηθήσουν τις ΗΠΑ να επιτύχουν τους στόχους μείωσης των εκπομπών».

Οι επενδυτικές ανακοινώσεις για μεγάλα υπεράκτια αιολικά εξαρτήματα υπερβαίνουν τα 1,7 δισ. δολάρια και με τρεις κρατικές προσκλήσεις να εκκρεμούν, αναμένονται περισσότερες επενδύσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, ενισχύοντας την επέκταση του κλάδου.

Ο Hensley πρόσθεσε, «ενώ η υπεράκτια αιολική βιομηχανία των ΗΠΑ κάνει τεράστια βήματα προόδου, είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστούν αυτές οι προκλήσεις για να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητα αυτών των έργων.

«Μια ισχυρή συνεργασία μεταξύ των ενδιαφερομένων της βιομηχανίας και των κυβερνητικών φορέων θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τα εμπόδια –όπως η αποσαφήνιση των διαδικασιών αδειοδότησης– και να συνειδητοποιήσουμε το πλήρες δυναμικό της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας ως βασικό συστατικό του μέλλοντος μας για την καθαρή ενέργεια».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης