Ενέργεια

Snam: Εν αναμονή του πρώτου δεξαμενόπλοιου LNG στο FSRU του Piombino

Snam: Εν αναμονή του πρώτου δεξαμενόπλοιου LNG στο FSRU του Piombino
Η Snam αγόρασε την Golar Tundra με ικανότητα επαναεριοποίησης 5 bcm από την Golar LNG πέρυσι για 350 εκατομμύρια δολάρια

Η ιταλική Snam παρέλαβε το πρώτο δεξαμενόπλοιο LNG στον τερματικό σταθμό εισαγωγής FSRU στο Piombino

Το Maran Gas Kalymnos, κατασκευής 2021, που ανήκει στην ελληνική Maran Gas και ναυλώθηκε από την ιταλική Eni, έδεσε στο Golar Tundra χωρητικότητας 170.000 cbm την Παρασκευή, σύμφωνα με τα δεδομένα AIS που παρείχε η VesselsValue.

Η Snam αγόρασε την Golar Tundra με ικανότητα επαναεριοποίησης 5 bcm από την Golar LNG πέρυσι για 350 εκατομμύρια δολάρια και η μονάδα έφτασε στο Piombino από τη Σιγκαπούρη τον Μάρτιο.

Σημειώνεται ότι το FSRU Italia, που είναι μονάδα της Snam έχει ήδη διαθέσει περισσότερο από το 86% της προσφερόμενης ικανότητας επαναεριοποίησης μετά την πρώτη διαδικασία κατανομής και πρόσφατα πρόσφερε και τις υπόλοιπες ποσότητες. Ο διευθύνων σύμβουλος της Snam, Stefano Venier επιβεβαίωσε τον Μάρτιο ότι αυτή η εταιρεία εξακολουθεί να αναμένει να θέσει σε λειτουργία τον τερματικό σταθμό εισαγωγής LNG (FSRU) τον Μάιο.

Αυτή η εγκατάσταση θα είναι ο τέταρτος μεγάλος τερματικός σταθμός LNG στην Ιταλία και η δεύτερη εγκατάσταση.

Πέρυσι, η Snam αγόρασε επίσης ένα FSRU από την BW και υπέγραψε συμφωνία για τη μετατροπή του μεταφορέα LNG Golar Arctic σε FSRU.

Η Snam σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το FSRU BW Singapore που κατασκευάστηκε το 2015 για να εξυπηρετήσει τις εγκαταστάσεις στα ανοιχτά της Ραβέννα. Η εταιρεία κατέχει τις εγκαταστάσεις Panigaglia και έχει μερίδια στην FSRU Toscana και στον τερματικό σταθμό εισαγωγής LNG της Αδριατικής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης