Ενέργεια

PBF - Κέρδη και παραγωγή α' τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες: 1,41 δισεκ. δολάρια, 859.200 bpd

PBF - Κέρδη και παραγωγή α' τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες: 1,41 δισεκ. δολάρια, 859.200 bpd
Η PBF δήλωσε ότι η παραγωγή της αυξήθηκε 1,8% στα 859.200 βαρέλια την ημέρα (bpd) το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με το Reuters.

Το αμερικανικό διυλιστήριο PBF Energy Inc ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για κέρδη πρώτου τριμήνου την Παρασκευή 5/5, υποβοηθούμενο από τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους εν μέσω περιορισμένων προμηθειών και ισχυρής ζήτησης για καύσιμα, καθώς και αύξησε την εξουσιοδότηση επαναγοράς μετοχών στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια, όπως αναφέρει το Reuters.

Τα περιθώρια διύλισης αυξήθηκαν μετά το κλείσιμο που σχετίζεται με την πανδημία και τις επακόλουθες μειώσεις στα αποθέματα καυσίμων που αύξησαν τη ζήτηση για προϊόντα πετρελαίου.
Το ακαθάριστο περιθώριο διύλισης της PBF, εξαιρουμένων των ειδικών ειδών, αυξήθηκε στα 1,41 δισεκατομμύρια δολάρια το α ' τρίμηνο σε σύγκριση με 850,7 εκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο.

«Ενώ δεν μπορούμε να προβλέψουμε πού ή πότε αναμένουμε να δούμε εξάρθρωση της αγοράς», δήλωσε ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος Tom Nimbley.
Τα περιθώρια αυξήθηκαν και στους ανταγωνιστές Marathon Petroleum Corp (MPC.N) και Valero Corp (VLO.N), βοηθώντας τους να έχουν αισιόδοξα κέρδη πρώτου τριμήνου.

Η PBF πραγματοποίησε εκτεταμένες εργασίες ανάκαμψης στο 75% των περιοχών της

Τα διυλιστήρια σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν τις δραστηριότητες συντήρησης κατά το πρώτο τρίμηνο, αφού λειτουργούσαν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς πέρυσι για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση.
«Το 2023, η PBF θα συνεχίσει να πραγματοποιεί εκτεταμένη συντήρηση και πολλαπλές ανατροπές σε όλο το σύστημα διύλισης», δήλωσε η εταιρεία.

Η PBF δήλωσε ότι η παραγωγή της αυξήθηκε 1,8% στα 859.200 βαρέλια την ημέρα (bpd) το πρώτο τρίμηνο 2023 και οι προβλέψεις για το 2ο κυμαίνονται από 900.000 bpd έως 960.000 bpd.
Εξαιρουμένων των στοιχείων, η εταιρεία του Νιου Τζέρσεϊ κέρδισε 2,76 δολάρια ανά μετοχή το α' τρίμηνο, σε σύγκριση με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών στα 2,58 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης