Επικαιρότητα

Τσίπρας από την Άρτα: Ο Μητσοτάκης θέλει κυβέρνηση «κουρελού», αλλά θα του χαλάσουμε τα σχέδια

Τσίπρας από την Άρτα: Ο Μητσοτάκης θέλει κυβέρνηση «κουρελού», αλλά θα του χαλάσουμε τα σχέδια

 

«Το βράδυ των εκλογών ή θα πανηγυρίζουν τα καρτέλ ή θα πανηγυρίζει ο δημοκρατικός λαός. Είμαι βέβαιος ότι θα συμβεί το δεύτερο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Άρτα.

 

Περιοδεία στην Άρτα πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, όπου στην ομιλία του έθεσε ξανά το δίλημμα Μητσοτάκης ή αλλαγή ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για τα όσα του προσάπτει το κόμμα της ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ για συνθήματα που ακούστηκαν τη δεκαετία του ’80. «Αυτά τα συνθήματα δεν ανήκουν σε κανέναν. Ανήκουν σε όλους τους δημοκράτες πολίτες. Έγιναν επίκαιρα επειδή η Δεξιά δεν άλλαξε», απάντησε.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε εκ νέου τη σιγουριά για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. «Το βράδυ των εκλογών ή θα πανηγυρίζουν τα καρτέλ ή θα πανηγυρίζει ο δημοκρατικός λαός. Για τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Είμαι βέβαια ότι θα συμβεί το δεύτερο ό,τι κι αν λένε τα παπαγαλάκια του συστήματος».
ADVERTISING

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα της προηγούμενης κυβέρνησης για την περιοχή, στην προσπάθειά της «να βγάλει τον τόπο από την απομόνωση» και γι' αυτό πήγαν εκεί «111 εκατ. ευρώ», όχι μόνο σε κονδύλια όπως είπε, αλλά και σε «έργα πνοής» σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την περιφέρεια. Ανέφερε συγκεκριμένα: Την ολοκλήρωση της Ολυμπίας και της Ιονίας Οδού, την ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής, που αποτελούσε «όραμα» των Αρτινών, το μεγάλο σχέδιο για την οριοθέτηση του 'Αραχθου ποταμού.

«Τέσσερα χρόνια τώρα τι έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ; Θαρρείς πως έχουν μια εκδικητική στάση, ιδιαίτερα με την Άρτα γιατί έχει κατ’ αυτούς την ατυχία να βγάλει έναν πρωθυπουργό με την Αριστερά και δεν το αντέχουν», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας και κατηγόρησε την απερχόμενη κυβέρνηση ότι «απαξίωσε» τη Γεωπονική Σχολή, καταργώντας το ένα από τα δύο τμήματα, «ακύρωσε το σχεδιασμό για το τεχνολογικό αγροδιατροφικό πάρκο» της σχολής και το σχεδιασμό για «ορεινό πάρκο στα Θοδώριανα». Το «κυριότερο», όμως, τόνισε, είναι ότι «έχουν απαξιώσει το δημόσιο νοσοκομείο, ένα από τα σημαντικότερα περιφερειακά νοσοκομεία», αφήνοντάς το «χωρίς γιατρούς, χωρίς στελέχωση, χωρίς υποδομές».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής που «στενάζει» από την ακρίβεια και την «εκτίναξη» του κόστους παραγωγής.

Πηγή: www.ieidiseis.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης