Ενέργεια

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου στις ΗΠΑ

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου στις ΗΠΑ

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, μειώθηκε κατά επτά σε 748 την εβδομάδα έως τις 5 Μαΐου

 

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας περιοόρισαν τις εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου ανέφερε η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes την Παρασκευή.

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, μειώθηκε κατά επτά σε 748 την εβδομάδα έως τις 5 Μαΐου.

Παρά την μείωση των εξέδρων αυτή την εβδομάδα, η Baker Hughes είπε ότι ο συνολικός αριθμός ήταν ακόμη αυξημένος κατά 43 εξέδρες, ή 6%, σε σχέση με αυτήν την περίοδο πέρυσι.

Οι εξέδρες πετρελαίου υποχώρησαν κατά τρεις στις 588 αυτή την εβδομάδα, στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τους από τον Μάρτιο. Οι εξέδρες φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά τέσσερις σε 157, η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τους από τον Φεβρουάριο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά περίπου 11% μέχρι στιγμής φέτος, αφού κέρδισαν περίπου 7% το 2022. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, έχουν υποχωρήσει περίπου 52% μέχρι στιγμής φέτος, μετά την άνοδο περίπου 20% πέρυσι.

Αυτή η πτώση στις τιμές του φυσικού αερίου βοήθησε ώστε ο αριθμός των εξέδρων που δραστηριοποιούνται στη λεκάνη Haynesville στο Αρκάνσας, στη Λουιζιάνα και στο Τέξας, το τρίτο μεγαλύτερο κοίτασμα σχιστολιθικού φυσικού αερίου της χώρας, να περιορισθεί αυτή την εβδομάδα στα 62, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2022, σύμφωνα με την Baker Hughes.

Παραγωγή

Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ αυξήθηκε ραγδαία τους δύο πρώτους μήνες του 2023 – μια καθυστερημένη απάντηση στις υψηλές τιμές και την ανάκαμψη των γεωτρήσεων που χαρακτήρισαν μεγάλο μέρος του περασμένου έτους μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ωστόσο, η ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί απότομα, καθώς η πιο πρόσφατη πτώση των τιμών περιορίζει τις νέες γεωτρήσεις και την ολοκλήρωση των γεωτρήσεων, με τον αντίκτυπο εμφανή έως το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Αυτή την εβδομάδα, η Chesapeake Energy, η EOG Resources και η APA δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την ολοκλήρωση ορισμένων πηγαδιών ή να μειώσουν τη γεώτρηση λόγω χαμηλών τιμών.

Ο παραγωγός σχιστόλιθου Diamondback Energy, ωστόσο, σημείωσε ότι οι τιμές των εξέδρων μειώνονται και το κόστος του χάλυβα πρόκειται να μειωθεί κατά περίπου 20-25 δολάρια ανά πόδι, σημάδι ότι οι πληθωριστικές πιέσεις που μάστιζαν το πετρελαϊκό πεδίο το περασμένο έτος υποχωρούν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης