Παρενέργειες

Αντιδράσεις από τον Δήμο Ελευσίνας μπλοκάρουν το LNG Truck Loading του ΔΕΣΦΑ

Αντιδράσεις από τον Δήμο Ελευσίνας μπλοκάρουν το LNG Truck Loading του ΔΕΣΦΑ

Αντιμέτωπος με τις αντιδράσεις του Δήμου Ελευσίνας και κατοίκων της περιοχής βρίσκεται ο ΔΕΣΦΑ στην προσπάθεια του να θέσει σε λειτουργία την Υπηρεσία Φόρτωσης Φορτηγών LNG (LNG Truck Loading).  Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία που προσφέρει ο ΔΕΣΦΑ και στην οποία δραστηριοποιούνται ήδη μεγάλες ελληνικές εταιρίες προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου όπως η ΔΕΠΑ, η Motor Oil και η Blue Grid Gas & Power.
Η συγκεκριμένη υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς ποσοτήτων LNG σε περιοχές και χρήστες που δεν έχουν πρόσβαση στο δίκτυο φυσικού αερίου, όπως απομακρυσμένα δίκτυα διανομής, βιομηχανικούς καταναλωτές, πλοία που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το LNG, καθώς και σταθμούς ανεφοδιασμού οχημάτων που κινούνται με LNG.

Για την λειτουργία της υπηρεσίας ο ΔΕΣΦΑ έχει δημιουργήσει σταθμό φόρτωσης των βυτιοφόρων στη Ρεβυθούσα ενώ προωθεί την αναβάθμιση του λιμανιού της Αλμύρας που βρίσκεται απέναντι από το νησί, προκειμένου να αποτελέσει και την τελική λύση της όλης υπόθεσης.

Ωστόσο στο μεσοδιάστημα και δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και αγορά κυρίως σε γειτονικές χώρες των Βαλκανίων στις οποίες μάλιστα δραστηριοποιούνται ελληνικές εταιρίες έχοντας συνάψει συμβόλαια προμήθειας LNG, ο ΔΕΣΦΑ έχει επιλέξει ως πλέον κατάλληλο σημείο για τη μεταφορά των βυτιοφόρων LNG την προβλήτα Κρόνος στο λιμάνι της Ελευσίνας. Έχει προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες μελέτες και έχει συνάψει MOU συνεργασίας με τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας.

Όμως Οργανισμός δεν δίνει την έγκριση του να προχωρήσει η διαδικασία λόγω της αντίδρασης του Δήμου.  Για την αντιμετώπιση του προβλήματος ο ΔΕΣΦΑ έχει καλέσει σήμερα σε διάλογο τους τοπικούς φορείς στο Πάτημα Ελευσίνας, όμως η προοπτική τόσο των εθνικών εκλογών όσο και λίγο αργότερα μέσα στο χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν φαίνεται να βοηθούν την όλη προσπάθεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης