Διεθνή

Στα ύψη η προεκλογική ένταση στην Τουρκία

Στα ύψη η προεκλογική ένταση στην Τουρκία
Στο πεδίο των ερωτημάτων για την επόμενη ημέρα στην Τουρκία προστίθενται δε, η ανησυχία και η αγωνία για το εάν θα ανοίξει ένας κύκλος αποσταθεροποίησης

Λίγες μονάχα ημέρες απομένουν για τις διπλές κάλπες στην Τουρκία και η κατάσταση στη γείτονα ολοένα και αγριεύει με ειδικούς και αναλυτές να προβλέπουν πως τα δύο στρατόπεδα θα υψώσουν κι άλλο τους τόνους και το θερμόμετρο της έντασης θα ανέβει περαιτέρω.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με όποια πρόβλεψη για την ετυμηγορία της κάλπης να παραμένει επισφαλής καθώς, η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής ισοδυναμεί με την πιο αμφίρροπη και σκληρή εκλογική μάχη στη χώρα. Από τη μία, ο επί 21 χρόνια «σουλτάνος» της Τουρκίας παραμένει στο περιθώριο ενδεχόμενης ήττας και από την άλλη, ο προεδρικός υποψήφιος της ενωμένης αντιπολίτευσης  παραμένει οριακό... φαβορί.

Στο πεδίο των ερωτημάτων για την επόμενη ημέρα στην Τουρκία προστίθενται δε, η ανησυχία και η αγωνία για το εάν θα ανοίξει ένας κύκλος αποσταθεροποίησης, έντασης ή/και βίας στη χώρα μετά το τέλος της κάλπης. Ήδη τα τελευταία 24ωρα ο Ερντογάν επέλεξε να προχωρήσει σε μία επίδειξη δύναμης υπενθυμίζοντας πως είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει.

Οι εικόνες από το αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη έδειχναν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να γεμίζουν μία ολόκληρη πίστα για να τον ακούσουν, με τον ίδιο - που κουβαλά στο πίσω μέρος του μυαλού του τη φράση που επαναλάμβανε το 2019 πως "όποιος κερδίσει την Κωνσταντινούπολη, κερδίζει την Τουρκία" - να απευθύνεται στο πλήθος και να το ρωτά «η Κωνσταντινούπολη θα καταφέρει να σαρώσει τις κάλπες;».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης