Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι ζήτησαν στο Κογκρέσο αξιολόγηση των στρατηγικών αποθεμάτων καθώς έφτασαν σε χαμηλό 40ετίας

ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι ζήτησαν στο Κογκρέσο αξιολόγηση των στρατηγικών αποθεμάτων καθώς έφτασαν σε χαμηλό 40ετίας
Το 2022, η κυβέρνηση Biden πραγματοποίησε πωλήσεις ρεκόρ 180 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου, σύμφωνα με το Reuters.
Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές ζήτησαν από έναν παρατηρητή του Κογκρέσου να αξιολογήσει τη διαχείριση του Στρατηγικού Αποθέματος Πετρελαίου υπό την κυβέρνηση Biden και να ελέγξει το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του, λέγοντας ότι οι πωλήσεις από το SPR έχουν υπονομεύσει την ενεργειακή ασφάλεια των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters.

Ο γερουσιαστής John Barrasso, υψηλόβαθμο μέλος της επιτροπής ενέργειας της Γερουσίας, και η εκπρόσωπος Cathy McMorris Rodgers, επικεφαλής της επιτροπής ενέργειας της Βουλής, ζήτησαν από το Γραφείο Λογοδοσίας της Κυβέρνησης (GAO) να αξιολογήσει τη διαχείριση του αποθεματικού από το Υπουργείο Ενέργειας (DOE) μετά τις πωλήσεις περίπου 250 εκατομμυρίων βαρελιών από την εγκατάσταση πέρυσι.

Οι πωλήσεις έχουν ωθήσει τα επίπεδα του αποθεματικού στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1983.

«Η κακοδιαχείριση του SPR από το DOE υπονόμευσε την ενεργειακή ασφάλεια της Αμερικής, αφήνοντας το έθνος πιο ευάλωτο σε διακοπές του ενεργειακού εφοδιασμού και αυξάνοντας την ικανότητα του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας να χρησιμοποιούν την ενέργεια ως γεωπολιτικό όπλο», έγραψαν οι νομοθέτες στον Gene Dodaro, επικεφαλής της GAO.

Ένας εκπρόσωπος του DOE είπε ότι το τμήμα έχει δεσμευτεί να επαναφέρει το αποθεματικό «με τρόπο που θα ωφελήσει τους Αμερικανούς φορολογούμενους και θα προστατεύει τα εθνικά (και οικονομικά) συμφέροντα ασφαλείας των ΗΠΑ, ενώ θα τηρεί τις εντολές του Κογκρέσου και θα αναλαμβάνει την απαραίτητη συντήρηση που αποτελεί επίσης μέρος του καλή διαχείριση».

Το 2022, η κυβέρνηση Biden πραγματοποίησε πωλήσεις ρεκόρ 180 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου για να καταπολεμήσει τις υψηλές τιμές της βενζίνης μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.


Οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές ανέφεραν ότι ανησυχούν ότι οι πωλήσεις SPR μπορεί να προκάλεσαν δομική ζημιά στους αγωγούς και τις εγκαταστάσεις, θέτοντας σε κίνδυνο την ικανότητά του να ανταποκριθεί στην αποστολή ενεργειακής ασφάλειας σε περίπτωση διακοπής του εφοδιασμού γεγονός που έχει αρνηθεί η κυβέρνηση Biden, υποστηρίζοντας ότι οι πωλήσεις δεν προκάλεσαν ζημιά στο SPR.

Η υπουργός Ενέργειας Jennifer Granholm δήλωσε ότι οι αγορές για την αναπλήρωση του SPR θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στα τέλη του 2023, αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες επέκτασης ζωής σε δύο από τις τέσσερις αποθήκες στις ακτές της Λουιζιάνα και του Τέξας, ωστόσο το Κογκρέσο ανησυχεί για καθυστερήσεις και υπερβάσεις κόστους στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού SPR που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το 2015.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης