Ford: θα δοκιμάσει E-Transit με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ford: θα δοκιμάσει E-Transit με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου στο Ηνωμένο Βασίλειο

Θα ηγηθεί μιας μικρής κοινοπραξίας έργο που περιλαμβάνει την BP, η οποία θα επικεντρωθεί στο υδρογόνο και τις υποδομές,

 

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford Motor ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η εταιρεία θα δοκιμάσει έναν μικρό στόλο πρωτότυπων εκδόσεων κυψελών καυσίμου υδρογόνου του ηλεκτρικού μοντέλου E-Transit στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δει εάν είναι μια εφαρμόσιμη επιλογή μηδενικών εκπομπών για τους πελάτες μεταφοράς βαρέων εμπορευμάτων σε μεγάλες αποστάσεις.

Η Ford θα ηγηθεί μιας μικρής κοινοπραξίας στο τριετές έργο που περιλαμβάνει την BP, η οποία θα επικεντρωθεί στο υδρογόνο και τις υποδομές, και την Ocado, έναν βρετανικό διαδικτυακό όμιλο σούπερ μάρκετ και τεχνολογίας.

«Η Ford πιστεύει ότι η κύρια εφαρμογή κυψελών καυσίμου θα μπορούσε να είναι στα μεγαλύτερα, βαρύτερα επαγγελματικά της οχήματα για να διασφαλίσει ότι δεν εκπέμπουν ρύπους, ικανοποιώντας παράλληλα τις υψηλές καθημερινές ενεργειακές απαιτήσεις που απαιτούν οι πελάτες μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ford στο Ηνωμένο Βασίλειο, Tim Slatter .

Ενώ τα περισσότερα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης στον κόσμο θα πρέπει να αντικατασταθούν από ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (BEV) τις επόμενες δύο δεκαετίες, οι υποστηρικτές των κυψελών καυσίμου υδρογόνου και ορισμένοι χειριστές στόλου μεγάλων αποστάσεων λένε ότι οι μπαταρίες είναι πολύ βαριές, χρειάζονται πολύ χρόνο για να φορτιστούν και μπορεί να υπερφορτωθούν τα ηλεκτρικά δίκτυα.

Ωστόσο, τα οχήματα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου μπορούν να ανεφοδιαστούν σε καύσιμα σε λίγα λεπτά και έχουν πολύ μεγαλύτερη αυτονομία από τα BEV.

Το έργο χρηματοδοτείται εν μέρει από το Advanced Propulsion Centre, ένα εγχείρημα της κυβέρνησης και της αυτοκινητοβιομηχανίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης