Τελευταία Νέα

Vestas: Απροσδόκητα τα κέρδη ύψους 44 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο

Vestas: Απροσδόκητα τα κέρδη ύψους 44 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο
Vestas είναι «σε καλό δρόμο» για να επιτύχει την οικονομική της πρωτοπορία και για το 2023, δήλωσε στο Reuters, εκπρόσωπος της εταιρίας.
Η δανέζικη εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών Vestas ανακοίνωσε την Τετάρτη 10/5 ένα απροσδόκητο κέρδος πρώτου τριμήνου και διατήρησε την καλή της πορεία για ολόκληρο το έτος παρά το δύσκολο περιβάλλον για τον κλάδο, αναφέρει το Reuters.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και ειδικών στοιχείων ανήλθαν σε 40 εκατομμύρια ευρώ (44,03 εκατομμύρια δολάρια) έναντι ζημιών 329 εκατομμυρίων ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα και μέσης πρόβλεψης αναλυτών για ζημίες 70 εκατομμυρίων.
Παρά την αυξανόμενη ζήτηση για ΑΠΕ, ο αυξημένος ανταγωνισμός και οι αυξανόμενες τιμές μετάλλων οδήγησαν την  Vestas να μην καταφέρει να πραγματοποιήσει κέρδη πέρυσι.

«Η αιολική βιομηχανία παραμένει υπό αμφισβήτηση από την πολιτική αβεβαιότητα, τις αργές διαδικασίες αδειοδότησης και τον υψηλό πληθωρισμό, ο οποίος αναμένουμε να συνεχιστεί όλο το 2023», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Henrik Andersen μετά την αναφορά των κερδών του πρώτου τριμήνου.
Η Vestas είναι «σε καλό δρόμο» για να επιτύχει την οικονομική της πρωτοπορία και για το 2023, πρόσθεσε.

Κερδοφόρα και το 2023

Η εταιρεία αναμένει να δημιουργήσει κέρδος φέτος καθώς οι αυξήσεις των τιμών για τους στρόβιλους της αρχίζουν να εισχωρούν και το κόστος υλικών μειώνεται.
Η κερδοφορία τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους βοήθησε το τμήμα εξυπηρέτησης, η πώληση της επιχείρησης μετατροπέων στην KK Wind Solutions και οι χαμηλότερες διατάξεις εγγύησης.

Η μέση τιμή πώλησης της εταιρείας στα 0,89 εκατ. ευρώ ανά ΜW το τρίμηνο ήταν κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών για περίπου 1,07 εκατ. ευρώ ανά ΜW
«Οι επενδυτές γνώριζαν ότι η πρόσληψη παραγγελιών το πρώτο τρίμηνο θα ήταν σε χαμηλότερες τιμές, λόγω, μεταξύ άλλων μιας μεγάλης παραγγελίας στη Βραζιλία, όπου οι τιμές πώλησης είναι χαμηλές», δήλωσε ο αναλυτής της Nordnet Per Hansen σε σημείωμα.
Παρά τη χαμηλότερη μέση τιμή πώλησης, "η υποκείμενη τιμολόγηση και η κερδοφορία του έργου δεν μειώνονται", είπε η Vestas.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης