Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τρομοκρατική επίθεση στον πετρελαϊκό αγωγό Druzhba κατήγγειλε η Ρωσία

Τρομοκρατική επίθεση στον πετρελαϊκό αγωγό Druzhba κατήγγειλε η Ρωσία
Δεν τραυματίστηκε κανείς, δεν υπήρξαν διαρροές μετά τις επιθέσεις, ενώ οι αρμόδιες αρχές ερευνούν τις συνθήκες του συμβάντος, δήλωσε εκπρόσωπος της Transneft στο TASS 
Η Transneft η ρωσική εταιρεία διαχείρισης πετρελαιαγωγών ανακοίνωσε την Τετάρτη 10/5 ότι ο αγωγός μεταφοράς πετρελαίου προς την Ευρώπη Druzhba, σε ένα σημείο του, σε περιοχή της Ρωσίας που συνορεύει με την Ουκρανία, δέχθηκε επίθεση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία διευκρίνισε πως κανείς δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό, το οποίο χαρακτήρισε "τρομοκρατική επίθεση".

Νωρίς την Τετάρτη επίσης, το Baza, ένα κανάλι στο Telegram με συνδέσμους στις ρωσικές αρχές ασφαλείας, ανέφερε ότι 3 κενές δεξαμενές πετρελαίου στο σταθμό ανεφοδιασμού του αγωγού Druzhba δέχθηκαν επίθεση.
«Ναι, πράγματι, νωρίς σήμερα το πρωί έγινε απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας κατά του συστήματος πετρελαιαγωγού Druzhba στο σταθμό ανεφοδιασμού του Bryansk», δήλωσε στο TASS ο εκπρόσωπος της Transneft.

"Δεν τραυματίστηκε κανείς, δεν υπήρξαν διαρροές μετά τις επιθέσεις, ενώ οι αρμόδιες αρχές ερευνούν τις συνθήκες του συμβάντος".
Σημειώνεται πως οι προμήθειες ρωσικού πετρελαίου μέσω του σοβιετικού αγωγού δεν υπόκεινται σε κυρώσεις, ωστόσο, οι ευρωπαϊκές χώρες περιορίζουν τη χρήση της διαδρομής εν μέσω ευρύτερων κυρώσεων κατά της Μόσχας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης